2018. január 16., kedd, Gusztáv napja

Címke: irodalom

31 cikk 1/4 oldal

Méregfogak

Az irodalom lényege, hogy különféle ideákat és korokat jelenítsen meg, és ezek nem mindig szépek vagy kellemesek. Az átírás így nem más, mint a történet lebutítása.

Polkorrekt irodalmi átiratok

Sajnos egyesek értelmezésében a nyugati civilizációhoz való tartozás abban nyilvánul meg, hogy kreténségekkel hazánk életébe is bele kell rondítani.

Szanki pucor

A csillagos ég fölöttem, a pacal bennem – olvasható Cserna-Szabó András 77 magyar pacal, avagy a gyomor csodálatos élete című könyvének egyik mottója.

Nagy szavak nélkül az igazi szeretetről

Visky András erdélyi költő, író, drámaíró Nevezd csak szeretetnek című kötete tovább építi azt a sajátos versnyelvet, amely a szerző korábbi műveire is jellemző.

Jutinasi

Nehéz volna megmondanunk, melyik volt az első ilyen szavunk, csak annyi biztos, hogy maga a szórövidítés vagy -csonkítás az Árpád-korban is előfordult.

Én nem művész vagyok

Réti László több mint húsz évig rendőrként dolgozott, és mintegy kikapcsolódásként kezdett krimit írni. Könyvei különféle stílusban íródnak.

Jókai körtéi

Jókai azt írta, hogy az a két körte az ő termése ... , azokból bármily mennyiséggel szolgál és annyit ad, amennyi kell, hanem kézirat az nincs. 

Visszaéneklés

Mit tegyünk, ha azt látjuk, hogy a mű is kezd belesimulni a napi politikába, kezd úgy beszélni, mint a propaganda? Akkor mi van? Akkor baj van. Akkor van baj. Akkor már árulás van.

31 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!