2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja

Címke: irán

68 cikk 1/7 oldal

Indiai segítséggel épül az iráni vasút

A megállapodás egy 600 millió dollár értékű szándéknyilatkozatot is tartalmaz, amelynek értelmében Irán kötelezi magát indiai mozdonyok és tehervagonok vásárlására.

Jemeni polgárháború- az összes résztvevőt bírálják az ENSZ-szakértők

ENSZ-szakértők szerint Irán megsérti a világszervezet Jemennel szembeni fegyverszállítási tilalmát azzal, hogy közvetve vagy közvetlenül rakétákat és drónokat szállít a síita lázadóknak, de a szakértők jelentésükben bírálják a lázadókat és a kormányerők oldalán a háborúban részt vevő, Szaúd-Arábia vezette arab katonai koalíciót is a civilek elleni támadásaik miatt.

Törökország bekérette az iráni és az orosz nagykövetet

Bekérették kedden a török külügyminisztériumba az iráni és az orosz nagykövetet, amiért a szíriai kormányerők megsértették az Idlíb tartományban kialakított feszültségmentesítési övezet határait – közölték a török külügyi tárca névtelenül nyilatkozó tisztségviselői.

Róháni: az iráni tüntetések többről szólnak, mint gazdasági követelésekről

A tömeges tiltakozások alkalmával utcákra vonuló fiatal irániak elégedetlensége nem szorítkozik pusztán a gazdasági követelésekre, azon túlmutat, az aktivisták nem hajlandóak többé alávetni magukat egy elöregedő forradalmi elit életmódjának és nézeteinek – mondta hétfőn Haszan Róháni iráni elnök bírálva keményvonalas riválisait.

68 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!