2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja

Címke: internet

29 cikk 1/3 oldal

Pszichés függőség a világhálótól

A nemzetállamokra történelmi léptékű veszélyt jelentő új hatalmi tényezők a netfüggő embert irányító és manipuláló rendszerek, azaz az internet információs univerzuma.

Évek óta szűrik a sértő netes tartalmat

Kevésbé ismert, hogy az internetre feltöltött tartalmak eltüntetésében hatékony segítséget nyújt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Diákhitel Központ: felvételizők hétvégéje az interneten

A felvételi eljárásról, a pályaválasztás dilemmáiról és a felsőoktatási tanulmányok finanszírozási lehetőségeiről is szó lesz a felvételizők hétvégéjén, január 13-14-én – közölte a programot szervező Diákhitel Központ az MTI-vel.

Brüsszel hatékonyabb fellépést sürget az internetes terrorpropaganda ellen

Az Európai Bizottság szerint lényegesen gyorsabbá kell tenni az online terrorpropaganda eltávolítását, a feltöltésük után legfeljebb egy-két órán belül törölni kellene ezeket a tartalmakat az internetről – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.

Hódít a fiatalok körében az internetdoktor

A 18-39 évesek mintegy fele az interneten keres megoldást egészségi problémáira, az idősebb korosztályok viszont még mindig elsőként az orvos véleményét kérik ki – írja a Magyar Hírlap.

Tarol a közösségi média

Hazánkban okostelefont 4,7 millióan, a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka használ, közülük több mint 3,7 millióan mobilinterneteznek is. Netből azonban sosem elég.

29 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!