2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: integráció

15 cikk 1/2 oldal

Az integráció kettős arca

Az Európába érkezett migránstömegekkel kapcsolatos bánásmód egyik fontos vezérszólama az utóbbi időkben az integráció lett.

Új elnököt választott Macedónia fő ellenzéki pártja

Macedónia fő ellenzéki pártja, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) Hrisztijan Mickovszki eddigi pártfőtitkárt választotta szombaton új elnökének a hónap elején lemondott Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök helyére.

Moldova Moszkvát választaná

Kellemetlenül érintette a centenárium évébe lépő Románia polgárait, hogy egy friss felmérés szerint a Moldovai Köztársaságban többen szeretnének Oroszországhoz csatlakozni, mint Romániához.

EU-integrációs folyamat: Szerbia nem lehet elégedett

Szerbia nem lehet elégedett azzal, hogy csak két európai uniós csatlakozási tárgyalási fejezetet nyithat meg hétfőn, hiszen több fejezet megnyitására áll készen – jelentette ki Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős miniszter a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) csütörtöki beszámolója szerint.

A reformok elmaradása miatt bírálta Bosznia-Hercegovinát a bővítési biztos

Az Európai Unió minden korábbinál jobban támogatja Szarajevó európai integrációját, ez a lelkesedés azonban Bosznia-Hercegovinán nem látszik, hiszen évek óta késlekednek a szükséges reformintézkedések – fogalmazott Johannes Hahn uniós bővítési biztos hétfőn a boszniai fővárosban.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!