2017. október 17., kedd, Hedvig napja

Címke: innováció

17 cikk 1/2 oldal

MNB: a bankoknak a mostaninál élesebb, innovatív versenyre kell felkészülniük

A bankoknak sokkal élesebb versenyre kell felkészülniük a jövőben, ehhez a mostaninál korszerűbb szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, ennek egyik első lépéséként 2019 második felében Magyarországon bevezetik az azonnali fizetések rendszerét – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőinek az MTI-hez eljuttatott tanulmányából.

Erősödhetnek a kétoldalú kapcsolatok Szingapúrral

A Szingapúr és Magyarország közötti partnerség lehetséges területei között Orbán Viktor említette a víz-ipart, a mezőgazdaságot, az informatikai és a gyógyszeripart.

Élelmiszer-innovációs versenyt rendeztek az OMÉK-on

Az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt Magyarországon már ötödik éve rendezik meg, amelynek idén először az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) adott otthont – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Pálinkás József: az innováció fűti a növekedést

A gazdasági növekedés egyik legfontosabb motorja a technológiai fejlődés, az innováció, de szervezeti és társadalmi innovációra legalább annyira szükség van, mint technológiaira – mondta Pálinkás József a Joint Venture Szövetség konferenciáján szerdán Budapesten.

Fontos kérdés az innováció

A hazai bakrendszernek lépnie kell, és kevés idejük maradt azoknak a pénzintézeteknek, amelyek meg akarnak felelni a már most látszó kihívásoknak.

A robotizáció felfalja a globalizációt

A robotizáció -mint világszerte rohamosan terjedő jelenség képes lesz részben kiváltani, részben kioltani a globalizáció eddigi domináns helyét és szerepét.

Berlinbe mehetnek tanulni a hazai startupok

A német piacra való betörés módjával, illetve a nemzetközi tőkeszerzési gyakorlattal ismerkedhetnek meg hazai innovatív cégek a ­Startup Campus Berlin program keretében.

17 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!