2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: innováció

16 cikk 1/2 oldal

A gyógyszergyártás húzza fel az innovációs mutatóinkat

A gyógyszeripar exportbevétele 2016-ban 902 milliárd forint volt, kutatás-fejlesztésre pedig csaknem 55 milliárd forintot költöttek – írja pénteki számában a Világgazdaság a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) adataira hivatkozva.

Pálinkás József: Magyarország célja a versenyképes innovációk támogatása

Magyarország célja a tudományos kiválóságok támogatása olyan kutatások finanszírozásával, amelyeknek belátható időn belül világos hatása és haszna van – közölte Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Tőlünk érkezett az év startupja!

Sikerrel szerepeltek a hazai induló vállalkozások a nemzetközi versenyeken: a Turbine.AI Közép-Európa legjobb startupja lett, míg a HeatVentors a PowerUP! verseny döntöjét nyerte meg.

Negyvenmilliárd forint innovációra

Több mint negyvenmilliárd forint friss forrással támogatja a kormány a kutatást és az innovációt, ezen belül startupok fejlesztését, technológiai inkubátorok felállítását.

Segítik a versenyelőnyt a nemzeti értékek

Egy országnak a nemzetközi versenyben kivívott pozíciója attól függ, hogy mennyire képes és kész a gazdasága az innovációra – jelentette ki Varga Mihály.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!