2017. november 24., péntek, Emma napja

Címke: ingatlan

7 cikk 1/1 oldal

Az ingatlanfejlesztések értéke idén meghaladja a 2 milliárd eurót

A 2 milliárd eurót is meghaladja az ingatlanfejlesztések értéke idén Magyarországon, az összeg 90 százaléka Budapestre összpontosul, a bővülés hátterében pedig a hosszútávú városfejlesztési koncepció és a kiszámítható, rugalmas szabályozás áll – mondta Szeneczey Balázs, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese az V. Ingatlanfejlesztés napja programsorozat jubileumi díjátadó gáláján hétfőn este.

Minden várakozást felülmúlnak az ingatlanfejlesztések

Minden várakozást felülmúlt idén az ingatlanfejlesztési piac bővülése, a még mindig erős növekedési potenciállal rendelkező iroda- és ipari ingatlanok mellett a lakáspiac is tovább pörgött. Az ágazat szereplői bíznak abban, hogy a kedvezményes 5 százalékos áfakulcs 2019 után is fennmarad – közölte az ingatlanfejlesztési ágazat legnagyobb vállalatait összefogó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke hétfőn, az V. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából.

Szembeköpősdi

Áll Horváth Csaba, az MSZP táncos-komikusa a kamera előtt, és arról beszél, hogy óriási a zűrzavar a közlekedésben. Cseppet sem zavartatva attól, hogy mögötte jól láthatóan nincs fennakadás.

Az irodapiacra is hat a metrófelújítás

Ha az építőipari kapacitások szűkössége nem növeli a kivitelezési határidőket, a jövő év végéig legalább tizedével bővülhet a modern irodaállomány.

Erősödhet a világörökségi területen álló ingatlanok védelme

A világörökségi területek fokozottabb védelmét célozza az a jogszabálytervezet, amely a világörökségi helyszínen található ingatlanok tekintetében – a lakóépületek és a termőföldek kivételével – az állam részére elővásárlási jogot alapítana.

A kormányzat célja az, hogy mind több család saját ingatlanhoz juthasson

Jelentős mozgást indított el a kormányzat otthonteremtési programja a lakásépítések terén. A családok több millió forintos támogatása mellett az építkezéseket különböző gazdasági ösztönzőkkel, többek között a forgalmi adó csökkentésével lendítették fel. Az elmúlt másfél év biztató adatai után évtizedes rekordokat dönthet az új lakások száma a következő években,

Szakértő: jelentős összeg érkezhet a lakáspiacra

A magyar lakáspiacon további élénkülést hozhat, ha a magyar háztartások megtakarításainak egy részét lakásvásárlásra fordítják – mondta Balogh László, az ingatlan.com szakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!