2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: Ingatlan.com

16 cikk 1/2 oldal

Már most drága a paksi piac

Gazdasági ereje miatt Tolna megyében Pakson a legdrágábbak a lakások, olyannyira, hogy a többi megyétől eltérő módon az árak még a megyeszékhelyéinél is magasabbak.

Javul a bérlők és a kiadók helyzete is

A munkavállaló köteles a saját lakásával összefüggő követelményeket igazolni, a munkaadó felelőssége, hogy megvizsgálja az iratokat és bizonylatokat.

Tovább tart az újlakás-piac lendülete

Tovább bővül jövőre a lakáspiac, az áremelkedés üteme azonban lassul, az új lakások értékesítésének lendülete 2019 végéig kitarthat – állapította meg tegnap az Ingatlan.com több mint 200 ezer lakáshirdetés alapján készített éves összefoglaló elemzésében.

Ingatlan.com: idén tovább élénkült a lakáspiac

Idén tovább élénkült a lakáspiac, országszerte nőttek az árak és az adásvételek száma, jövőre tovább tart a bővülés, az áremelkedés üteme azonban lassul, az új lakások piacának élénkülése várhatóan 2019 végéig kitart – írta az Ingatlan.com több mint 200 ezer lakáshirdetés alapján készített éves összefoglaló elemzésében.

Egyre kisebb lakásokat veszünk

A főként Budapesten gondot okozó drágulás következtében ráadásul egészen kis, alig élhető lakások is eladhatóvá és kiadhatóvá válnak.

Továbbra is szárnyal az építőipar

Kiugró mértékben, több mint 38 százalékkal haladta meg az építőipari termelés októberben az előző év azonos időszakáét.

Segít az albérleti támogatás

A munkáltató által nyújtható albérleti térítés emelésére nagy igény lenne, hiszen Budapest mellett már három vidéki nagyvárosban is százezer forint fölé kúszott a lakások átlagos havi bérleti díja.

Kétszer drágább egy új lakás Budapesten, mint vidéken

Tovább emelkedik az új lakások ára, ezzel együtt nőnek a vidéki és budapesti árak közti különbségek is. A fővárosban egyre kevésbé számít ritkaságnak az egymilliós négyzetméterár.

A paneleknél a harmadik emelet a legkedveltebb

Az alsó szinteken lévő lakások mellett a panorámás, magasabb emeleti otthonok a kedveltebbek a panellakást keresők körében. A legfölső emelet viszont általában kevésbé vonzó.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!