2017. december 12., kedd, Gabriella napja

Címke: import

15 cikk 1/2 oldal

Felgyorsult az import, csökkent a többlet

Októberben az export euróban számított értéke 11,8, az importé 17,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a szeptemberi 5,6, illetve 6,7 százalék után. A külkereskedelmi többlet 522 millió euró volt, 275 millió euróval csökkent a tavaly októberivel összevetve – jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Paks II-nek nincs alternatívája

A nukleáris biztonsággal összefüggő kérdések eldöntése nem egy politikus, nem egy gazdasági szakember vagy egy közgazdász feladata, hanem a független nukleá­ris hatóságé.

Több konténerimport, magasabb vámbevétel

Jelentősen megugrott a Budapesten végzett vámkezelések száma, mivel egyre több áru érkezik Kínából. Ezenkívül elindult az első közvetlen tehervonat is Kínába.

Masszív volt a szeptemberi külkereskedelmi többlet

Szeptemberben az export euróban kifejezett értéke 5,6, az importé 6,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A külkereskedelmi termékforgalom aktívuma 937 millió eurót tett ki, 28 millió euróval kevesebbet a tavaly szeptemberinél – jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nagyot nőtt az élőállat-import

Az idei év első nyolc hónapjában 6 százalékkal csökkent Magyarország élősertés-kivitele az egy évvel korábban exportált mennyiséghez viszonyítva, az élősertés-behozatal viszont ugyanebben az időszakban 51 százalékkal nőtt – írta a Világgazdaság hétfőn az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) adatai alapján.

Megugrott a magyar bor iránti kereslet

A statisztika azt mutatja, hogy a fehér és a vörös borok is egyre kedveltebbek, fehérből 11, vörösből 12 százalékkal fogyott több az említett időszakban.

KSH: megduplázódott az exportnövekedés mértéke

Augusztusban az export euróban kifejezett értéke 10,2 százalékkal, az importé 12,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A kereskedelmi többlet 458 millió euró volt, 101 millió euróval kisebb a tavaly augusztusinál – jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az augusztusi exportnövekedés üteme több mint kétszerese az előző két hónap 4,5-5,0 százalékának.

Kiszorult az olcsó importáru, egyensúlyban a tejpiac

A hatóságok és a szakmai szervezetek együttműködése sikeres, a NAV az elmúlt hónapokban számos bejelentés alapján szűrte ki az áfacsalással érintett dobozos tejeket a piacról.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!