2017. október 22., vasárnap, Előd napja

Címke: IMF

15 cikk 1/2 oldal

Enyhén lassult a kínai gazdasági növekedés üteme

A várakozásokkal összhangban enyhén lassult Kína bruttó hazai termékének (GDP) növekedése a harmadik negyedévben, mivel a túlfűtöttség jeleit mutató ingatlanpiac és az eladósodottság megzabolázását célzó kormányzati erőfeszítések kissé visszafogták a gazdasági tevékenységet.

Pozitív értékelés a valutaalaptól

A valutaalap a korábbiakhoz mérten pozitívabban látja a magyar növekedési kilátásokat, a hazai politikával összhangban a termelékenység növelését látják globálisan is kiemelt kihívásként.

Védelmükbe vették a globalizációt a G20-csoport pénzügyminiszterei

A populizmus világméretű terjedésével és a Donald Trump vezette amerikai kormány nacionalista törekvéseivel szemben a G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei védelmükbe vették a szabadkereskedelem terjesztését és a nemzetközi kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó törekvéseiket kétnapos washingtoni tanácskozásuk pénteki zárónapján.

Magasabb növekedést vár az IMF

Javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) őszi világgazdasági prognózisában.

Az IMF vezérigazgatója lehet Juncker utódja

Az IMF vezetője, Christine Lagarde követheti Jean-Claude Junckert 2019-ben a brüsszeli Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségében a Welt am Sonntag szerint.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!