2017. december 11., hétfő, Árpád napja

Címke: IMF

16 cikk 1/2 oldal

Euróövezeti valutaalap létrehozását kezdeményezte az Európai Bizottság

Éveken belül létrehozhatják az Európai Valutaalapot (EMF) az euróövezeti állandó pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) átalakításával azon javaslatok nyomán, amelyeket szerdán nyújtott be az Európai Bizottság (EB) a gazdasági és monetáris unió elmélyítése érdekében.

Athén lassan kilábal a gazdasági válságból

A megállapodás megnyithatja az utat a friss hitelek előtt, illetve közelebb hozhatja Görögországot ahhoz a célhoz, hogy visszatérhessen működése piaci finanszírozásához.

Az IMF javított a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzésén

Az IMF az idei magyar növekedési prognózisát 0,3 százalékponttal 3,2 százalékra emelte őszi regionális gazdasági előrejelzésében az áprilisi jelentésben szereplő 2,9 százalékról. A jövő évi növekedési előrejelzést 3,0 százalékról 3,4 százalékra, a 2019-est 2,6 százalékról 2,8 százalékra javította.

Gyurcsány, a politika zaklatója

Gyurcsány Ferenc történelmi figura, beégette magát a magyar históriába, mint a 2004. december 5-i gyalázatos népszavazás negatív hőse, az őszödi beszéd rétora.

Újabb ellenzéki ígéretdömping

Bér- és nyugdíjemelést, az egyenlőtlenségek csökkentését és progresszív adórendszert ígért több ellenzéki párt vezetője egy szakszervezeti fórumon.

Enyhén lassult a kínai gazdasági növekedés üteme

A várakozásokkal összhangban enyhén lassult Kína bruttó hazai termékének (GDP) növekedése a harmadik negyedévben, mivel a túlfűtöttség jeleit mutató ingatlanpiac és az eladósodottság megzabolázását célzó kormányzati erőfeszítések kissé visszafogták a gazdasági tevékenységet.

Pozitív értékelés a valutaalaptól

A valutaalap a korábbiakhoz mérten pozitívabban látja a magyar növekedési kilátásokat, a hazai politikával összhangban a termelékenység növelését látják globálisan is kiemelt kihívásként.

Védelmükbe vették a globalizációt a G20-csoport pénzügyminiszterei

A populizmus világméretű terjedésével és a Donald Trump vezette amerikai kormány nacionalista törekvéseivel szemben a G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei védelmükbe vették a szabadkereskedelem terjesztését és a nemzetközi kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó törekvéseiket kétnapos washingtoni tanácskozásuk pénteki zárónapján.

16 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!