2017. június 27., kedd, László napja

Címke: IMF

19 cikk 1/2 oldal

Szélsőbalos erőszaktól tartanak Görögországban

A radikális anarchista csoportoknak az utóbbi időben megsokszorozódott a sikeres támadásaik száma, a jelek szerint visszanyerték korábban elvesztett műveleti képességeiket.

A kormány már 2010-ben szakított az alacsony bérekre épülő gazdasági modellel

A magyar kormány már 2010-ben szakított az alacsony bérekre épülő gazdasági modellel, amikor hátat fordított a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és az általa diktált gazdaságpolitikának – mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke hétfőn Budapesten egy fórumbeszélgetésen.

Három héten belül jöhet a megállapodás a görög mentőcsomagról

Három héten belül megállapodásra juthatnak a nemzetközi hitelezők a Görögországnak szánt harmadik mentőcsomag következő részletének átutalásáról – közölte Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter kedden Brüsszelben, az eurócsoport egyezség nélkül zárult előző napi ülése után.

A megszorítások miatt lesz kisebb a görög GDP

A görög kormány csökkentette idei GDP-növekedési előrejelzését azzal párhuzamosan, hogy benyújtotta a parlamentnek elfogadásra a hitelezők feltételeinek megfelelő új megszorítási csomagot.

A G7-ek üzentek a Trump-kormánynak

A G7-csoport pénzügyminiszterei a szabadkereskedelem mellett és a protekcionista gazdaságpolitika ellen foglaltak állást.

Az IMF is pozitívan látja a magyar gazdaságot

Az IMF idén 2,9 százalék, jövőre 3,0 százalék bruttó hazai termék (GDP)-bővüléssel és 2,5 százalékos, valamint 3,2 százalékos éves átlagos inflációval számol.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!