2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: időjárás

112 cikk 1/12 oldal

Kabát kell majd az ünnepi hétvégére

Pénteken még többfelé hőség lesz, a szombaton érkező hidegfront nyomán viszont mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Az államalapítás ünnepén is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Szombaton a nap második felében érkezhet a hidegfront

A friss előrejelzések szerint továbbra is szombaton, valószínűleg a nap második felében érkezik a hidegfront; vasárnap estére csökkenhet a „csapadékhajlam” – számolt be röviden az ünnepi hétvége időjárásáról az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután Facebook-oldalán.

Egymilliárd dolláros kárt okozott a hőség Szerbiában

Az utóbbi évek átlagához képest körülbelül egymilliárd dollárral kevesebb haszonra számíthat a szerb mezőgazdaság az utóbbi hetek hősége és szárazsága miatt – hangsúlyozták mezőgazdasági szakértők a Danas című szerb napilap keddi mezőgazdasági összefoglalójában.

Erdőtűz terjedt át egy görög nyaralóhelyre

Erdőtűz terjedt át egy görög nyaralóhelyre a fővárostól, Athéntól északkeletre, a városkában tartózkodó több ezer ember a hatóságok felszólítására hétfő reggel elhagyta a települést.

Ugrásra készek a szüretelő gazdák

Ha a következő hetekben nem lesz túl szélsőséges az időjárás, a mennyiség és a minőség szempontjából is kiemelkedő évjárat születhet.

Ismét más arcát mutatja majd az időjárás

A következő napokban ismét sok lesz a napsütés és melegszik az idő: visszatérnek a 30 Celsius-fok feletti maximumok. A hétvégén viszont újabb hidegfront várható, záporokkal lehűléssel.

Történelmi hőhullám ért el minket

Az idei nyár összhangban alakult a régiónkat érintő éghajlati változásokkal: voltak tartós, erős hőségperiódusok, majd ezeket rendszerint heves zivatarok, szélviharok zárták.

Életet is követelt a vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Sopronban 137 kilométer/órás szelet regisztráltak, és sok helyen mértek 100 kilométer/órásnál is erősebb légmozgást.

Már csak keleten vannak elsőfokú figyelmeztetések

A Dunántúli-középhegység vidékén és a főváros tágabb környezetében az északnyugati szél legerősebb lökései 60-65 kilométer/óra körül alakulnak szombaton.

112 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!