2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: időjárás

114 cikk 1/12 oldal

Ködre, ónos szitálásra is készülni kell a hétvégén

Többfelé napközben is mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a napi maximumok, a leghidegebb órákban néhol mínusz 20 foknál is hidegebb lesz a hétvégén. Emellett ködre, ónos szitálásra, hószállingózásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Az időjárással is politizálnak

Napjaink politikus, de még újságíró Luciferjeiről is nehezen hihető, hogy szabadidejükben Madáchot tanulmányozva főznék ki csábításaik trükkjeit.

Egész Európa a rendkívüli hideggel küzd

Európa nagy részét hideg, jeges időjárás sújtotta az elmúlt napokban, az erős szél és a viharok több helyen közlekedési káoszt, áramkimaradásokat okoztak, de a havazás és az orkánerejű szél fennakadásokat eredményezett a vasúti és légi közlekedésben is. Szakértők szerint marad a hideg még egy ideig.

Volt ahol 170 centi hó is esett

Japán központi fekvésű Niigata tartományának egy pontján 24 óra alatt, vasárnap estig 170 centiméter hó esett és máshol is méteres hóvastagságot mértek, miközben a Japán-tenger partvidékét vihar ostromolja.

Jövő héten ismét nagyon fázni fogunk

A következő napokban komolyabb havazás nem várható, de ismét lehűlésre kell készülni. Még nappal is 0 Celsius-fok alatt lesz a hőmérséklet, amely a leghidegebb helyeken mínusz 20 fok körül alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Visszatér a nagy hideg és még sűrű köd is lesz

Kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Helyreállt a közlekedés Kárpátalja útjain

Helyreállt a közlekedés vasárnapra Kárpátalja útjain az után, hogy egy nappal korábban az erős havazás és viharos szél miatt leállították a kamionforgalmat az ukrajnai megye egész területén, de továbbra is szünetel az áramszolgáltatás 16 településen.

Helyreállt az áramszolgáltatás Borsodban

Helyreállt az áramszolgáltatás Borsod megyében szombat délután azon a három településen, ahol korábban a téli időjárás miatt nem volt áram – közölte Irlanda Boglárka, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja az MTI-vel. A Dunán mára mérséklődő jégzajlás miatt újraindulhatott Mohácsnál a kompközlekedés.

114 cikk 1/12 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!