2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja

Címke: időjárás

103 cikk 1/11 oldal

Helyenként zivatarok is lehetnek az év eddigi legmelegebb napján

Az év eddigi legmelegebb napján a hőség mellett záporok, helyenként akár heves zivatarok is lehetnek; csütörtökön gyökeres átalakulást hoz egy hidegfront – írta szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Szerdán tovább fokozódik a kánikula

A tartós hőség mellett szerdán extrém UV-B sugárzás is várható – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagy károk a gyümölcsösökben

Bár az elmúlt napokban helyenként jelentős mennyiségben lehullott csapadék felüdülést jelentett a földeknek, a viharok egyes térségekben alaposan megtépázták a termést.

Kidőlt fák és elárasztott pincék miatt riasztották a tűzoltókat

Elsősorban kidőlt fák és elárasztott pincék miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak az országon vasárnap átvonuló zivatar után. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő reggel az MTI-nek elmondta: országszerte több mint 400 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit.

Előbb erősödik a kánikula, majd a hétvégére jelentős enyhülés várható

A következő napokban ismét sok lesz a napsütés és melegszik az idő: akár 37 Celsius-fok is lehet. Kezdetben elszórtan várható eső, majd a hét második felében ismét többfelé várható zivatar. A hét végére már 30 fok alatt maradnak a maximumok, néhol csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

További heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Vasárnap délutántól további heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat, amely ismét több járásra adott ki első- és másodfokú riasztást a következő órákban várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt.

Kitart a zivataros, viharos időjárás

Heves zivatar és felhőszakadás miatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország jelentős részére.

103 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!