2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

Címke: hollandia

25 cikk 1/3 oldal

A holland kormány fellebbez a hágai bíróság döntése ellen

Fellebbezést nyújtott be a holland kormány a legfelsőbb bírósághoz, hogy helyezze hatályon kívül azon korábbi ítéletet, miszerint részben Hágát is felelősség terheli mintegy háromszáz boszniai muzulmán haláláért, akiket az 1995-ös srebrenicai mészárlás során gyilkoltak meg.

Hollandiában dzsihadistákat fosztottak meg állampolgárságuktól

Négy dzsihadistát fosztottak meg holland állampolgárságától, amiért azok csatlakoztak az Iszlám Állam terrorszervezet Szíriában és Irakban harcoló alakulataihoz – közölte Stef Blok holland igazságügyi miniszter szerdán.

Egy 2500 ellen

A holland nagykövet mutatja az utat Soroséknak.

Scheltema, a tébolygó hollandi

A távozó holland nagykövet úgy beszél, mintha Hollandia minden tekintetben példa lehetne Magyarország előtt, s egyáltalán nem szorulna semmiféle önkritikára.

Spanyol hatóságok: nincs összefüggés Rotterdam és Barcelona között

A Rotterdamban egy szórakozóhely mellett őrizetbe vett, spanyol rendszámú, gázpalackokat szállító kisbusz vezetője, nem áll kapcsolatban a múlt héten Katalóniában 15 halálos áldozatot követelő merényletekkel – mondta egy névtelenül nyilatkozó spanyol terrorelhárítási tisztségviselő.

Terrorveszély miatt maradt el a hollandiai rockkoncert

Őrizetbe vették egy spanyol rendszámú kisbusz sofőrjét. A szórakozóhely mellett parkoló járműben gázpalackokat találtak. Egyelőre nem tudni, összefüggésben áll-e ez a terrofenyegetéssel.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!