2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: hírszerzés

15 cikk 1/2 oldal

Trump rutinjellegű információkat osztott meg Lavrovval

„Teljes mértékben helyénvaló” információkat osztott meg Donald Trump amerikai elnök Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel múlt heti tárgyalásaikon Herbert McMaster amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó szerint.

Fehér ház: Donald Trump nem fenyegetett

Donald Trump elnök a reggeli Twitter-bejegyzésében csak megjegyzést tett, és nem megfenyegette a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatóját – hangoztatta pénteken Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője. Közben újabb részletek kerültek napvilágra Trump és James Comey konfliktusáról.

Trump óva intette a szivárogtatástól a menesztett FBI-igazgatót

Donald Trump amerikai elnök lényegében megfenyegette pénteken James Comey-t, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) héten elbocsátott igazgatóját, óva intve őt a szivárogtatásoktól, s a média munkáját kifogásolva felvetette a fehér házi sajtóértekezletek berekesztésének lehetőségét is.

Phenjan a dél-koreai hírszerzés vezetőjének kiadását követeli Szöultól

Többek között a dél-koreai hírszerzés vezetőjének kiadását követeli Szöultól Észak-Korea, mert szerinte ő volt az egyik kitervelője annak az állítólagos összeesküvésnek, melyben Dél-Korea és az Egyesült Államok Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor életére tört – derül ki az észak-koreai állami hírügynökség pénteki híradásából.

Az USA-t és Dél-Koreát vádolja a kommunista Korea

Észak-Korea azzal vádolta meg az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) és a dél-koreai hírszerző szolgálatot, hogy tervet szőtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meggyilkolására.

Der Spiegel: az Interpol után kémkedett a német hírszerzés

Az Interpol, illetve a nemzetközi rendőri szervezet tucatnyi országban – közöttük Ausztriában, Görögországban és az Egyesült Államokban – működő irodái után kémkedett évekig a BND német külföldi hírszerző szolgálat – írta szombaton a Der Spiegel.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!