2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: hírszerzés

6 cikk 1/1 oldal

Az amerikai külügy mérlegeli a kubai nagykövetség bezárását

Nemrég újranyitott havannai nagykövetségének bezárását mérlegeli az Egyesült Államok a kubai fővárosban szolgáló diplomatáinak rejtélyes megbetegedései miatt – mondta vasárnap New Yorkban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter.

A francia dzsihadisták fele bevándorlók leszármazottja

A társadalmi, gazdasági és iskolai egyenlőtlenségek halmozódása összefüggésben áll az iszlamista radikalizálódással – állapította meg a francia titkosszolgálatoknak a terrorelhárítási küzdelem összehangolásáért felelős egysége, az UCLAT egyik bizalmas feljegyzésében, amelyet pénteken hozott nyilvánosságra az LCI francia hírtelevízió.

Stop a Kasperskynek

A Trump-kormány korlátozza a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat szoftvereinek használatát az amerikai államigazgatásban. Ennek hátterében az áll, hogy Washington szerint a cégnek az orosz titkosszolgálatokhoz fűződő kapcsolatai nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A Kaspersky igyekezett cáfolni a vádakat, amelyeket egyébként a Bloomberg hírügynökség sorolt fel.

Hírszerzési igazgató: egyre nagyobb a jelentősége az orosz „illegális hírszerzésnek”

Egyre nagyobb jelentőséget ölt az orosz „illegális hírszerzés”, mert az operatív helyzet a világ sok országában és régiójában egyre „nehezebbé” válik a mai világban – jelentette ki Szergej Narsikin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat(SZRV) igazgatója a TASZSZ állami hírügynökség által kedden közölt interjújában.

6 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!