2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: hideg

44 cikk 1/5 oldal

Riasztások és veszélyjelzés a hideg idő miatt

Az extrém hideg miatt két megyére másodfokú, öt megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Czibere: továbbra is fokozottan kell figyelni a hajléktalanokra

A kormány azt kéri, hogy továbbra is fokozott figyelmet fordítson mindenki a hajléktalanokra, valamint a településeken elszigeteltségben, magányosan élő emberekre a várható újabb, a szokottnál hidegebb időjárás miatt – mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az időjárással is politizálnak

Napjaink politikus, de még újságíró Luciferjeiről is nehezen hihető, hogy szabadidejükben Madáchot tanulmányozva főznék ki csábításaik trükkjeit.

A fagyok miatt kevesebb a kártevő a földeken

A mínusz 20 fok közeli hőmérséklet megakadályozta a rágcsálók elszaporodását, ahogyan a délről érkező rovarállományt is megtizedelte az extrém időjárás.

Egész Európa a rendkívüli hideggel küzd

Európa nagy részét hideg, jeges időjárás sújtotta az elmúlt napokban, az erős szél és a viharok több helyen közlekedési káoszt, áramkimaradásokat okoztak, de a havazás és az orkánerejű szél fennakadásokat eredményezett a vasúti és légi közlekedésben is. Szakértők szerint marad a hideg még egy ideig.

Volt ahol 170 centi hó is esett

Japán központi fekvésű Niigata tartományának egy pontján 24 óra alatt, vasárnap estig 170 centiméter hó esett és máshol is méteres hóvastagságot mértek, miközben a Japán-tenger partvidékét vihar ostromolja.

Jövő héten ismét nagyon fázni fogunk

A következő napokban komolyabb havazás nem várható, de ismét lehűlésre kell készülni. Még nappal is 0 Celsius-fok alatt lesz a hőmérséklet, amely a leghidegebb helyeken mínusz 20 fok körül alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Visszatér a nagy hideg és még sűrű köd is lesz

Kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

44 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!