2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: határvédelem

49 cikk 1/5 oldal

Erkölcsi kötelesség a jó viszony

A román külügyminiszter a migránsválság megoldását célzó erőfeszítések kapcsán alapvetően fontosnak tartja az Európai Unió külső határainak védelmét.

A határőrizetet is segíthetik a Magyar Honvédség új repülői

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar helyettes főnöke az MTI-nek adott interjújában elmondta: első körben négy kiképző, felderítő repülőt vásárolt a honvédség, amelyek megérkezésével kivonják a hadrendből a JAK-52-es repülőgépeket.

Busókat a határra!

Néprajzkutatók állítják, a busójárás elképesztő sikerének titka egy török kori „hadászati bravúrra” vezethető vissza. Nagy stratéga a busó.

Szerb miniszter: Európának egységes migránspolitikára van szüksége

Európának egységes migránspolitikára van szüksége, ellenkező esetben megkérdőjeleződhet az egysége és a jövője is – hangsúlyozta a sajtónak Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter csütörtökön Belgrádban egy bevándorlás-politikáról szóló konferencia megnyitóját követően.

A határ megvédése érdekében konfliktusokat is vállalni kell

A még meglévő jogi kiskapuk bezárását célozza a magyar idegenrendészeti szabályok módosítása – hangoztatta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel Szántó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

49 cikk 1/5 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!