2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja

Címke: határon túli magyarok

15 cikk 1/2 oldal

Ezer év Erdélyben, száz év Romániában

A romániai uborkaszezont a fokozódó magyarellenesség lengte be. Baj, nem baj, de lassan már meg sem lepődünk egy-egy újabb kirohanáson, eseten.

Verespatak nem lesz a világörökség része

Visszavonja a román kormány Verespatak előterjesztését az UNESCO világörökségi listájára – jelentette be Mihai Tudose román miniszterelnök a România TV-nek adott interjúban.

Több ösztöndíjas mehet a határon túli magyarokhoz

A Petőfi- és a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasainak számát is megemelték 15-15 fővel, így idén már 180 fiatal indulhat útnak a Kárpát-medencében és a szórványban élő magyar közösségekhez – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A programok résztvevői segítik a határon túli magyar közösségek megmaradását és összekapcsolják őket az anyaországgal.

Kelemen Hunor, a szélsőséges

A belpolitikai motivációkkal párhuzamosan elkezdődött egy karaktergyilkossági kísérlet is az RMDSZ elnökével szemben.

Egyre erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között

Egyre élőbb és erősebb a kapocs a határon túli magyarok érdekében tevékenykedők között: nemcsak a kormányzatok, illetve a politikai szervezetek, de a különböző kutatócsoportok és intézmények között is – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Lakitelek Népfőiskolán zajló Kárpát-medencei Nemzetpolitikai Szabadegyetemen szerdán.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!