2017. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: határon túli magyarok

34 cikk 1/4 oldal

Vége a sörháborúnak: kapitulált a Heineken

A két cég jogászai egy hónapon belül véglegesítik a megegyezést szentesítő dokumentumot – mondta el a Magyar Időknek Lénárd András, a Lixid ügyvezetője.

Lesz-e székely autonómia?

Fogytán a hit, és ez nem a székelyek hibája. A keserű tapasztalatok hosszú távon a legelhivatottabbakat és legoptimistábbakat is elbizonytalanítják.

A szabadságharc évfordulójára emlékeztek Kárpátalján

Ökumenikus templomi istentisztelettel és iskolások ünnepi műsorával emlékezett vasárnap a kárpátaljai Rahón a város és a hozzá tartozó járás településeinek szórványmagyarsága az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára, a rendezvényen Grezsa István kormánybiztos mondott beszédet.

A dél-franciaországi magyarok is megemlékeztek március 15-ről

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke részvételével emlékeztek meg a dél-franciaországi Cote d,Azur-i Francia-Magyar Egyesület tagjai Nizzában az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulójáról – tájékoztatta vasárnap a helyi magyar egyesület az MTI-t.

A történelmi örökség megóvása a külhoni közösségeket is megerősíti

A történelmi örökséghez tartozó épületek megóvásával a magyar kormány megerősíti a külhoni közösségeket is, ami azért is fontos, mert a közösségek ereje adja a nemzet jövőjét – jelentette ki Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára vasárnap Tornalján, ahol köszöntőt mondott a Rómer Flóris Terv keretében felújított helyi református templom ünnepélyes átadásán.

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!