2017. július 20., csütörtök, Illés napja

Címke: határon túli magyarok

13 cikk 1/2 oldal

A sport és a gazdaság Tusványos fókuszában

Az egymilliomodik állampolgársági kérelem benyújtásának híre és a közmédia magyar nyelvű sportközvetítései érdekében tett erőfeszítésekről szóló beszámoló aratta a legnagyobb sikert a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – népszerű nevén Tusványos – tegnapi megnyitóján.

Államtitkár: el kell érni a kint élő magyarokat

Zajlik a gondolkodás, miként járulhat hozzá az állam az utóbbi évtizedben Nyugaton munkát vállalt magyarok identitásának megőrzéséhez, a művelődési igények kielégítéséhez. Erről az Emmi kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten.

Fidesz: Sorsfordító döntések előtt az ország

Kiáll a magyar kormány a nemzetek Európája mellett, és azt szeretné elérni, hogy megmaradjon az uniós intézmények és az egyes országok jogköreinek a megosztása.

Veszélyforrásnak számító kisebbségek

A NATO-, majd EU-csatlakozás idején tapasztalt kisebbségbarát román intézkedések kora lejárt, és egyfajta visszarendeződési folyamat tanúi lehetünk – mondta Kelemen Hunor.

Trianon és december elseje fogságában

Erdély történelmének taglalásával ma is gyorsan és könnyen korbácsolhatók fel az indulatok Magyarországon és Romániában egyaránt.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!