2017. április 26., szerda, Ervin napja

Címke: Halálozás

68 cikk 1/7 oldal

KSH: kevesebb születés, több halálozás

Az év első két hónapjában 2,2 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában, a halálozások száma pedig 21 százalékkal növekedett 2016. január-februárhoz képest, 1999 óta ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-t.

Életét vesztette egy orosz őrnagy a szíriai harcokban

Életét vesztette az orosz haditengerészet egyik őrnagya a szíriai harcokban – közölte a Reuters brit hírügynökséggel csütörtökön az orosz főtiszt egy volt bajtársa és egy, az orosz Fekete-tengeri Flottához közel álló személy. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette az őrnagy halálát.

Rendőrökre támadt az Iszlám Állam Egyiptomban

Fegyveresek támadtak egy ellenőrző pontra kedden az egyiptomi Szent Katalin-kolostor közelében, megölve egy rendőrt, négy másikat pedig megsebesítve – közölte az ország egészségügyi minisztériuma. A merényletért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalt felelősséget az általa működtetett Amaq hírportál útján.

Elhunyt Bobály Attila szobrászművész

Életének 68. évében elhunyt Salgótarján Pro Arte díjas szobrászművésze, Bobály Attila. Temetése szerdán lesz – tudatta a család az MTI-vel.

Kilenc halottja van a húsvéti baleseteknek

Kilenc balesetben kilencen haltak meg az ország közútjain a négynapos hosszú hétvégén – közölte a rendőrség hétfő reggel internetes oldalán.

Kábítószer okozhatta egy nő halálát Veresegyházon

Veresegyházon meghalt egy fiatal nő, további két embert kórházba szállítottak, akik a rendelkezésre álló adatok alapján kábítószert fogyasztottak – olvasható a rendőrség honlapján.

Odafigyeléssel a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne

A rizikótényezők csökkentésével, kiküszöbölésével a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne, hiszen a legjobb gyógymód a megelőzés. A nemzeti rákellenes nap alkalmából szervezett konferencián a Magyar Rákellenes Liga bemutatta az Európai Rákellenes Kódexet is.

68 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!