2017. október 20., péntek, Vendel napja

Címke: hajózás

7 cikk 1/1 oldal

Szellemhajók szállították a líbiai gázt Olaszországba

Illegális nemzetközi földgázkereskedelmet lepleztek le Líbia és Olaszország között: a csempészek engedéllyel nem rendelkező hajókkal szállították a líbiai gázt Szicíliába, majd onnan eladták az olasz és európai piacra – közölte a cataniai ügyészség szerdán.

Százezrek hajóznak a Dunán

Az elmúlt években átlagosan 300 ezren vették igénybe a szolgáltatást, tavalyelőtt 52,8 tavaly pedig 65,7 millió forint volt a bevétel – írja a BKV-hajók kihasználtságáról és jövedelmezőségéről a pénteki Világgazdaság.

A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt

A személyhajózás és a kompágazat árbevétele is nőtt az év első nyolc hónapjában a Balatoni Hajózási Zrt.-nél a tavalyi hasonló időszakhoz képest – mondta Veigl Gábor gazdasági vezérigazgató-helyettes az önkormányzati tulajdonban lévő hajózási társaság nyárzáró sajtótájékoztatóján Siófokon pénteken.

Bezárt strandpénztárak, őszi hajómenetrend

Húsz Celsius-fokot mutatott a vízhőmérő vasárnap Siófoknál, a levegő hőmérséklete árnyékban 23-24 fokos volt, napos helyen a 30 fokot is meghaladta.

Szeptembertől hajóval is elérhető a Kopaszi-gát

Szeptember elejétől hajóval is elérhető lesz Budapest kedvelt szabadidős helyszíne, a Kopaszi-gát. A D11-es és D12-es járat reggeltől estig Újpesttől, illetve a Rómaifürdőtől az új Kopaszi-gát-BudaPart kikötőig közlekedik.

7 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!