2017. augusztus 24., csütörtök, Bertalan napja

Címke: hadgyakorlat

11 cikk 1/2 oldal

Venezuelai háborútól tart Latin-Amerika

A venezuelai államfő hadgyakorlatot jelentett be, miután Donald Trump amerikai elnök a katonai beavatkozást sem zárta ki a dél-amerikai állammal szemben.

A venezuelai elnök hadgyakorlatot hirdetett Trump fenyegetését követően

Nicolás Maduro venezuelai államfő hadgyakorlatot jelentett be hétfőn, miután Donald Trump amerikai elnök egy katonai beavatkozást sem zárt ki a dél-amerikai állammal szemben. A venezuelai államfő ugyanakkor azt bizonygatta, tárgyalni kíván amerikai kollégájával.

Kínai lap: Kínának semlegesnek kell maradnia, ha Észak-Korea támad először

Kínának egyértelművé kell tennie, hogy semleges lesz, ha Észak-Korea indít először olyan támadást, amely fenyegeti az Egyesült Államokat, de ha az Egyesült Államok és Dél-Korea támad először, és megpróbálják megdönteni az észak-koreai kormányt, megváltoztatni a Koreai-félsziget politikai jellegét, akkor Kína meg fogja akadályozni őket ebben – írta pénteken a Kínai Kommunista Párt angol nyelvű hivatalos lapja, a Global Times.

Kína vajon melyik Korea bajszát húzogatja?

A Koreai-félsziget közelében gyakorlatozik a kínai haditengerészet és légierő, a műveletek során több tucat rakétát is kilőnek – jelentette be a pekingi védelmi minisztérium.

Az első telepített Patriot rakéták a Baltikumban

Első alkalommal telepítettek Patriot típusú, nagy hatótávolságú rakétákat a Baltikumban, egy NATO-hadgyakorlat keretében – közölte kedden a litván védelmi minisztérium.

11 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!