2017. december 15., péntek, Valér napja

Címke: Győrffy Balázs

10 cikk 1/1 oldal

Módosult az egyszerűsített foglalkoztatás szabálya

A jogszabály változásával elkerülhető, hogy a mezőgazdasági idénymunkások foglalkoztatása csökkenjen, ezáltal a gazdálkodók nem szembesülnek komolyabb munkaerőhiánnyal.

Éles helyzetben vizsgázott az agrárösszefogás

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Karc FM-en kifejtette: nemzetközi összehasonlításban is komoly erőt jelent, hogy ötvenezren adták le szavazatukat a választásokon.

Györffy Balázs: A vidék mögöttünk van

A Magyar Agrárkamara vezetője arról beszélt, az agrárkamarai választáson sikerült vereséget mérni a nagybirtokosokra, akiket a teljes ellenzék támogatott.

Pórul jár, aki nem fizet

Több ponton csökkentené a mezőgazdasági termelők piaci kiszolgáltatottságát egy parlament előtt lévő törvényjavaslat.

Változhat az alkalmi munka

A javaslat az egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelem 5870 forintos összegét idén 8255 forintra növelné, s a jövőben a minimálbér növekedésével arányosan emelné.

V4 agrárkamarák: szükségesek a termeléshez kötött támogatások

A visegrádi országcsoport (V4) agrárkamarái egyetértenek abban, hogy a termeléshez kötött támogatások szükségesek, mivel jelentős szerepet játszanak az érzékeny ágazatokban a mezőgazdasági tevékenység megőrzésében – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke csütörtökön Budapesten.

Uniós pénzből érkezik a segítség a gazdáknak

Csaknem 74 ezer gazdálkodó kaphat szakmai segítséget az európai uniós forrásból finanszírozott szaktanácsadói programban. A támogatásokra már ősszel pályázhatnak az érintettek.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!