2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: Guam

14 cikk 1/2 oldal

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki

A japán védelmi erő nem tett kísérletet arra, hogy megsemmisítse a rakétát, amely 1180 kilométerre a második legnagyobb japán szigettől csapódott a tengerbe. A nap folyamán összeül az ENSZ BT.

Phenjan egyelőre nyugton marad

Úgy tűnik, azoknak lett igazuk, akik csupán egy jó tárgyalási pozíció kizsarolásaként értelmezték a kommunista ország kommunikációs stratégiáját.

Guam lett a lándzsa hegye

Guam a trópusi Észak Mariana-szigetek legdélibb tagja, Japántól délre, a Fülöp-szigetektől keletre helyezkedik el a Csendes-óceánban.

Az észak-koreai vezetőt tájékoztatták a Guam elleni rakétatámadás terveiről

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tájékoztatást kapott a hadserege által kidolgozott tervekről, amelyek értelmében rakétatámadást hajtanának végre a Guam amerikai külbirtok térségében – jelentette kedden a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. A phenjani rezsim vezetője úgy fogalmazott, hogy még egy ideig figyelemmel kíséri az Egyesült Államok cselekedeteit, mielőtt döntést hozna az ügyben.

Földi paradicsom a politika fókuszában

Hivatalosan az Egyesült Államok óceániai külbirtoka, valójában egy darabka óceáni Amerika az a kicsiny sziget, amely egyszerre a világpolitika szócsatáinak középpontjába került.

Donald Trump: Csőre töltöttünk

Az USA felkészült a válaszcsapásra Észak-Korea ellen. Készen állnak a katonai megoldások, csőre töltöttünk arra az esetre, ha Észak-Korea ostobán cselekszik, mondta Trump.

Phenjan a címlapra vágyik

A történelemben nem egyedülálló a mostani intenzív kardcsörtetés, sőt, néhány évtizeddel ezelőtt a mostaninál sokkal kiélezettebb helyzetek is előfordultak.

Kínai lap: Kínának semlegesnek kell maradnia, ha Észak-Korea támad először

Kínának egyértelművé kell tennie, hogy semleges lesz, ha Észak-Korea indít először olyan támadást, amely fenyegeti az Egyesült Államokat, de ha az Egyesült Államok és Dél-Korea támad először, és megpróbálják megdönteni az észak-koreai kormányt, megváltoztatni a Koreai-félsziget politikai jellegét, akkor Kína meg fogja akadályozni őket ebben – írta pénteken a Kínai Kommunista Párt angol nyelvű hivatalos lapja, a Global Times.

14 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!