2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: görögország

39 cikk 1/4 oldal

Görögország feltételeket szab az EU római nyilatkozatának aláírásáért

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken jelezte: aláírja az Európai Unió létrejöttének 60. évfordulóján, szombaton Rómában elfogadandó állam- és kormányfői nyilatkozatot, de cserébe a tömb támogatását várja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkaügyi reformköveteléseivel szemben.

Görögország nem tud további levélbombákról

Egyelőre semmi nem utal arra, hogy Athénból a német pénzügyminisztériumba és a Nemzetközi Valutaalap párizsi irodájába küldött levélbombákon kívül máshova is küldtek volna robbanószerkezetet – mondta el Nikosz Toszkasz görög polgári védelmi miniszter pénteken a Szkai tévécsatornának nyilatkozva.

Ciprasz óva int az uniós nagyhatalmak „zárt klubjától”

A görög kormányfő arra figyelmeztetett hétfőn, hogy egy az Európai Unión belüli nagyhatalmakat tömörítő „zárt klub” veszélybe sodorhatja az európai vívmányokat, és a 27 tagállam tényleges megosztásához vezethet.

Európa Tanács: Olaszországnak javítani kell menekültügyi rendszerén

Olaszországnak javítania kell a menekültek fogadását és regisztrálását szabályzó rendszerén, integrációs politikáján, és hatékonyabban kell fellépnie az emberkereskedők tevékenysége ellen – jelentette ki Tomás Bocek, az Európa Tanács (ET) főtitkárának menekültügyi különmegbízottja sajtónyilatkozatában szerdán.

39 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!