2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: görögország

25 cikk 1/3 oldal

Görögországban 54 migránst mentettek ki egy kisteherautóból

A görög rendőrség 54, egy kisteherautóba zsúfolt migránst mentett ki az ország északi részében – közölték a hatóságok csütörtökön. Az akció során elfogtak két bolgár állampolgárt, őket azzal gyanúsítják, hogy egy embercsempész hálózat tagjai.

Görögországban nyolc embercsempészt vettek őrizetbe

Nyolc embercsempészt vettek őrizetbe, akik 38 migránst csempésztek be Törökországból a szomszédos Görögországba a szárazföldi határon keresztül – közölte a görög rendőrség szombaton.

Aggodalmaskodik a bevándorlók helyzete miatt a strasbourgi testület

Az Európa Tanács kínzás elleni bizottsága (CPT) kedden közzétett jelentésében aggodalmát fejezte ki az égei-tengeri görög szigeteken menedékkérők számára létesített regisztrációs pontokon (hot spotok) elhelyezettek helyzete miatt. Kiemelték, hogy különösen aggályos a felnőtt kísérő nélkül érkezett gyermekek ellátása.

Megtalálták Artemisz több mint száz éve keresett szentélyét

Svájci régészek megtalálták Artemisz görög istennő több mint száz éve keresett szentélyét a görögországi Évia szigetén fekvő Amarüntosz falu közelében – közölte pénteken a görög kulturális minisztérium.

A közösségérték és a bankok

Nem vesszük észre, hogy magyar állampolgárokból egyre inkább „rezidensekké” – statisztikai számbavételnél itt-tartózkodóvá válunk.

Terítéken a névvita

Egynapos látogatásra érkezik ma Szkopjéba Nikosz Kociasz görög külügyminiszter, hogy megbeszéléseket folytasson macedón kollégájával.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!