2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: gdp

61 cikk 1/7 oldal

Könnyebbé válik a cégek élete

A versenyképességi tanács észrevételei alapján első körben több, a vállalatok ügyeinek intézését megnehezítő kérdésben alakíthat ki javaslatokat a gazdasági tárca.

A tehermegosztás és a terror elleni küzdelem lesznek a májusi NATO-csúcs témái

A védelmi kiadások tehermegosztásának kérdése és a terrorizmus elleni küzdelem áll majd várhatóan a NATO májusban Brüsszelben megrendezendő csúcstalálkozóján a tárgyalások középpontjában – mondta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára csütörtökön Budapesten az MTI-nek nyilatkozva.

Négy százalék feletti lehet a bővülés

A gazdaságkutatók előrejelzései alapján egyre inkább teljesíthetőnek tűnik a 4 százalékos bővülést célzó 2017-es kormányzati terv.

NGM-államtitkár: stabil a költségvetés helyzete

Az államháztartás központi alrendszerének első kéthavi eredménye bizakodásra ad okot, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium az idei évben is stabil költségvetéssel számol.

NGM: az Uniós átlagnál gyorsabb volt a növekedés

A magyar gazdaság összességében erőteljesebben növekedett az elmúlt néhány évben, mint a többi uniós tagállam átlagosan, tehát az elmúlt években Magyarország érdemben közelített az Európai Unió fejlettségi szintjéhez – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva kedden az MTI-vel.

Sűrű a program a makronaptárban

Kiderül, hogy mely ágazatok miatt zárt tavaly az eredetileg vártnál gyengébb évet a gazdaság, ahogy az is, hogy milyen lendülettel kezdte 2017-et a kulcsfontosságú ipar.

61 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!