2017. február 26., vasárnap, Edina napja

Címke: gdp

67 cikk 1/7 oldal

Idén 3 százalék felett lehet a magyar GDP növekedése

A magyar GDP-növekedés idén 3-4 százalék között lehet, és várhatóan jövőre is 3 százalék felett bővül a gazdaság az erős lakossági bérkiáramlásnak és a várható költségvetési élénkítésnek köszönhetően, miközben az Európai Unió gazdasága 1,5-2 százalékkal bővülhet idén – mondta Samu János, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

Elismerő jelentés érkezett Brüsszelből

A gazdasági helyzet továbbra is stabil, ezért az idén csökkenő államadósság és munkanélküliség, valamint a tavalyit jócskán meghaladó növekedés várható.

Pence: Trump az év végéig előrelépést vár

Donald Trump amerikai elnök még az év végéig „valódi előrelépést” vár a NATO-tagállamok védelmi kiadásainak emelésében – jelentette ki Mike Pence alelnök hétfőn Brüsszelben, miután Jens Stoltenberggel, a szövetség főtitkárával egyeztetett.

Külügyminiszteri tanácskozást tart Bonnban a G20 csoport

Csütörtökön kezdődik a németországi Bonnban a legfejlettebb iparú államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, illetve az Európai Uniót mint intézményt összefogó G20 csoport kétnapos külügyminiszteri találkozója, a tanácskozás az első nemzetközi fórum, amelyen részt vesz az amerikai diplomácia új vezetője, Rex Tillerson.

Jelentősen nőtt a járműgyártás és a gumiipar kibocsátása 2010 óta

Bár tavaly csak kis mértékben bővült a feldolgozóipari termelés, a tendenciát nézve látható, hogy jelentősen, 86 százalékkal nőtt az ágazatban jelentős súlyt képviselő járműgyártás és a gumiipar kibocsátása 2010 óta – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a friss ipari adatokat kommentálva az M1 aktuális csatornán kedden.

67 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!