2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: Francois Hollande

13 cikk 1/2 oldal

Azonosították a párizsi lövöldözőt

A rendőrség az éjszaka folyamán Párizs egyik keleti elővárosában tartott házkutatást, amely a feltételezések szerint összefüggésben állhat a történtekkel.

Demokratúra Törökországban

Az Ankara és Hága között zajló diplomá­ciai szélmalomharc közepette Ausztria is betiltotta a török elnöki rendszer bevezetését népszerűsítő kampányrendezvényeket.

Lemondott a francia belügyminiszter

Lemondott kedden Bruno Le Roux francia belügyminiszter, miután ügyészségi vizsgálat indult a lányainak feltételezhetően fiktív parlamenti foglalkoztatása ügyében.

Az Élysée-palota fantomja

Francois Hollande öt éve alatt végre kiderült, hogy az iszlám és a baloldal összenőtt.

Klubtagságok

Az Európai Unió diplomatái épp a britekkel és a dánokkal példálóznak a frissen beharangozott többsebességes Európa mellett.

Padlót fogott franciák

A Vauban klubba tömörült diplomaták, nagykövetek a kampányt kihasználva kemény szavakkal ítélték el a Hollande-kormány külpolitikáját.

Lövések dördültek a francia elnök beszéde alatt

Ügyészségi és közigazgatási eljárás is indult egy francia csendőr ellen, aki tévedésből lövést adott le kedden Francois Hollande francia államfő közelében, amikor az elnök egy új vasúti pálya avatóján beszédet mondott a délnyugat-franciaországi Villognon településen. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

13 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!