2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: Francois Hollande

10 cikk 1/1 oldal

Lemondott a francia belügyminiszter

Lemondott kedden Bruno Le Roux francia belügyminiszter, miután ügyészségi vizsgálat indult a lányainak feltételezhetően fiktív parlamenti foglalkoztatása ügyében.

Az Élysée-palota fantomja

Francois Hollande öt éve alatt végre kiderült, hogy az iszlám és a baloldal összenőtt.

Klubtagságok

Az Európai Unió diplomatái épp a britekkel és a dánokkal példálóznak a frissen beharangozott többsebességes Európa mellett.

Padlót fogott franciák

A Vauban klubba tömörült diplomaták, nagykövetek a kampányt kihasználva kemény szavakkal ítélték el a Hollande-kormány külpolitikáját.

Lövések dördültek a francia elnök beszéde alatt

Ügyészségi és közigazgatási eljárás is indult egy francia csendőr ellen, aki tévedésből lövést adott le kedden Francois Hollande francia államfő közelében, amikor az elnök egy új vasúti pálya avatóján beszédet mondott a délnyugat-franciaországi Villognon településen. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Sok halottja van egy bagdadi öngyilkos merényletnek

Öngyilkos merényletben legkevesebb 32-en meghaltak és 61-en megsebesültek hétfőn egy bagdadi síita negyedben – közölte a rendőrség és több szemtanú. A támadás megszervezőjeként az Iszlám Állam jelentkezett egy internetes közleményben. Az egynapos hivatalos látogatásra Irakba érkezett francia államfő szerint ugyanakkor 2017 a terrorizmus feletti győzelem éve lesz.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!