2017. június 28., szerda, Levente, Irén napja

Címke: francia elnökválasztás

23 cikk 1/3 oldal

Hazugságok vására

Emmanuel Macron elkezdte ötéves elnökségét: a hét elején megnevezte miniszterelnökét, és szokás szerint felkereste a német kancellárt.

Le Pen vereségének okairól

Emmanuel Macron első fordulós 8,6 milliós táborát a köztársasági összefogás 20,7 millió főre (plusz 140,6 százalékra) duzzasztotta a második fordulóra.

A német kancellár Emmanuel Macron győzelmének örülne

A francia elnökválasztás független centrista jelöltje, Emmanuel Macron mellett foglalt állást Angela Merkel, a német kancellár egy szerdai lapinterjúban: elmondta, örülne, ha az EU-párti jelölt győzne a választás második, vasárnapi fordulójában.

Varázsgömb

A vasárnapi francia elnökválasztásokon a hagyományos közvélemény-kutató cégek – elég nagy meglepetésre – megbízható eredményeket vetítettek előre.

Emmanuel Macron: sem a jobboldallal, sem a szocialistákkal nem lesz koalíció

A május 7-i francia elnökválasztás második fordulójában favoritnak számító centrista Emmanuel Macron „minden köztársasági politikai erőnek” helyet kíván biztosítani az ország irányításában, de sem a jelenleg kormányzó Szocialista Párttal, sem a legnagyobb ellenzéki párttal, a jobbközép Köztársaságiakkal nem kíván koalícióra lépni.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!