2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: francia elnökválasztás

20 cikk 1/2 oldal

Marine Le Pen jobb volt Macronnál a tévévitában

A vezető svájci lap nem igazán áll Marine Le Pen oldalán, mégis nem egy laptársánál tárgyilagosabban vonta meg a mérleget a francia elnökválasztás tévévitájáról.

Az Élysée-palota fantomja

Francois Hollande öt éve alatt végre kiderült, hogy az iszlám és a baloldal összenőtt.

Tizenegy jelölt indul francia elnökválasztás első fordulójában

Tizenegy jelöltnek sikerült összegyűjtenie a francia elnökválasztáson induláshoz szükséges legalább ötszáz képviselői vagy polgármesteri aláírást – jelentette be szombaton Laurent Fabius, az francia alkotmánytanács elnöke, aki kihirdette az elnökjelöltek hivatalos listáját.

Szakértő: Emmanuel Macron a legesélyesebb a győzelemre

A másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson a függetlenként induló Emmanuel Macron jelenleg a legesélyesebb a győzelemre, és nem kizárt, hogy a konzervatív Francois Fillon is bekerül a második fordulóba – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Macron vagyonbevallását ellenőriztetné egy korrupcióellenes csoport

Az április végi francia elnökválasztás fő esélyesének számító Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter vagyonbevallásának ellenőrzését kérte hétfőn este az illetékes hatóságtól az Anticor francia korrupcióellenes egyesület.

Merkel szívébe lát Francois Fillon

A francia elnökválasztás konzervatív jelöltje egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, tudja merre húz a német kancellár szíve az elnökjelöltek között.

Francia elnökválasztás: Macron átvette a vezetést

A függetlenként induló Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter egy újabb felmérés szerint is átvette a vezetést Marine le Pentől, a radikális jobboldalinak tartott Nemzeti Front elnökétől a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójában – derült ki a Harris Interactive csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből.

20 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!