2017. április 25., kedd, Márk napja

Címke: francia elnökválasztás

33 cikk 1/4 oldal

Átalakuló pártszimpátiák

Ahogy Európa más országaiban, Franciaországban is súlyos válságok sújtják a hagyományos pártokat, az elnökválasztás első fordulója ezt látványosan megmutatta.

Le Pen és Macron juthat be a második fordulóba

A közvélemény-kutatók exit poll eredményei szerint a független és a radikális jelölt küzdhet majd egymással a francia elnökválasztás második fordulójában.

Nagyon magas a részvételi arány délután

A választásra jogosultak 69,42 százaléka adta le szavazatát vasárnap délután 5 óráig a francia elnökválasztás első fordulójában.

Merényletet terveztek az elnökválasztásra

A vasárnap megrendezendő franciaországi elnökválasztás előestéjére tervezett merénylet gyanújával őrizetbe vettek kedden két férfit – jelentette be sajtótájékoztatón a francia belügyminiszter.

Európáról szólt a francia elnökjelöltek második tévévitája

Az Európai Unió volt a fő téma a franciaországi elnökválasztás mind a 11 jelöltjének részvételével kedd este megtartott televíziós vitában. A felmérések szerint a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont találták a tévénézők a legmeggyőzőbbnek

Fej-fej mellett Macron és Le Pen

Továbbra is a függetlenként induló Emmanuel Macrron volt szocialista gazdasági miniszter és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke áll fej fej mellett az élen a húsz nap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésekben.

33 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!