2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: forradalom

19 cikk 1/2 oldal

Megmentettje küldte bitóra

Brusznyai Árpád, a harmincnégy évesen bitóra küldött középiskolai tanárnak a családi háttere is súlyosbító körülményt jelentett az ötvenes években, édesapja csendőrtiszt volt, testvére pap.

Leszámolás a román forradalommal

A bukaresti katonai ügyészség álláspontja szerint szándékos katonai diverzió, tudatos rémhírkeltés következtében veszítette életét több mint 1100 ember 1989-ben.

A becsempészett forradalmár

Lenin esetében volt szó illegalitásról, zseniális szervezésről, teóriákról, csak a valóságról nem volt szabad beszélni soha.

Novemberi Gulyás-parti

Figyelem! Az október 23-ra meghirdetett, ám az esős idő miatt elmaradt forradalmat jövő szombaton, november 18-án fogja kirobbantani a Közös Ország Mozgalom (KOM)!

Az orosz forradalom száz éve forgatta fel a világot

Az orosz forradalmárok a múltat akarták végleg eltörölni, nem csak a cárizmust. Az értelmiség, az üzletemberek és a szakemberek legjavát Lenin emigrá­ció­ba kényszerítette.

Az oroszok nem akarnak újabb forradalmat

Az oroszok 92 százaléka nem akar újabb forradalmat, és közülük a legtöbben, 60 százaléknyian a bolsevikok által meggyilkolt II. Miklós cárt tartja a legrokonszenvesebbnek a sorsfordító 1917-es év történelmi alakjai közül – állapította meg egy, az októberi kommunista hatalomátvétel centenáriuma alkalmából elkészített felmérésében a VCIOM közvélemény-kutató intézet.

A forradalom legszebb pillanata

Csete Örs 1993 óta fotózza és interjúvolja a forradalom résztvevőit, főként a fegyvereseket és a börtönbüntetést elszenvedőket.

Gerillataktika

A Terror Háza kutatási igazgatója zavarba ejtőnek találja, hogy még büntetlenül élnek néhányan, akik felelősek a forradalom leveréséért.

Fidesz: 1956 szelleme fundamentum mindenki számára

Ma már Magyarország önálló, és '56 szelleme fundamentumként szolgál mindenki számára, aki a közért, a nemzetért dolgozhat – mondta központi megemlékezésen Kucsák László.

19 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!