2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Forradalmi Gárda

8 cikk 1/1 oldal

Zavarkeltők

Iránban ritkán fordult elő, hogy a legfőbb vallási és politikai vezető képét az utcán széttépjék, és a tüntetők a „le a diktátorral!” jelmondatot harsogják.

Az iráni parlament vizsgálatot követelt a tiltakozások kapcsán

Az iráni kormány által az ország ellenségeinek tulajdonított, napokig tartó tömeges tiltakozások, ideértve az aktivistákkal szembeni hatósági fellépések részletes kivizsgálását követelte Ali Laridzsáni iráni házelnök vasárnap a törvényhozásnak a reformerek által indítványozott rendkívüli ülésén.

Kifulladó tüntetések

Ahmad Hatami befolyásos vallási vezető prédikációjában az iszlám vallás és Irán ellenségeinek nevezte a kormányellenes tüntetőket, akik szerinte nem számíthatnak irgalomra.

Az iráni Forradalmi Gárda felajánlotta segítségét a palesztinoknak

Az iráni Forradalmi Gárda külföldi műveleteiért felelős parancsnoka felajánlotta az iszlám köztársaság segítségét a palesztin ellenállóknak a viszályban, amely Donald Trump amerikai elnöknek a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő döntése miatt robbant ki – jelentette kedden a gárda honlapja, a Sepahnews.

A CIA igazgatója óva intette az iráni Forradalmi Gárdát iraki műveletektől

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója figyelmeztette az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda külföldi műveletekért felelős parancsnokát, hogy az Egyesült Államok Teheránt fogja felelősnek tartani minden támadásért, amelyet amerikai érdekeltségek ellen követnek el Irakban.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!