2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja

Címke: földgáz

12 cikk 1/2 oldal

Hidegrázás

Recseg a mennyezet, ropognak a tartógerendák, de a Demokratikus Koalíció fényes tekintetű politikusai arcán vastag a bőr, lepereg róluk minden tódítás és lódítás.

Nem várható gázellátási probléma

Bár tavaly ilyenkor közel kétszer annyi földgáz volt a tárolókban, mint most, a viszonylag alacsony töltöttségi szint nem számít különlegesnek.

A Gazprom elnökével tárgyalt Orbán Viktor

A találkozóra annak kapcsán került sor, hogy Budapesten ünnepséget rendeztek az orosz-magyar gázszerződés 20 éves évfordulója alkalmából.

Energiahivatal: bőven elég a téli időszakra a földgázkészlet

A téli időszakra Magyarország bőven elég földgázzal rendelkezik, télen a lakosság gázfogyasztása 2,33 milliárd köbméter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) javaslatára kidolgozott új szabályozás révén viszont a fűtési szezon kezdetén 3,7 milliárd köbméter földgáz volt a magyar gáztárolókban, az országban 3,2 millió háztartás fogyaszt gázt – mondta a MEKH szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Rekord a Gazprom földgázexportjában

Az orosz gázipari óriásvállalat közölte, hogy november 25-én napi 601,2 millió köbméter földgázt továbbított európai vásárlóinak.

NFM: az energiapolitika a biztonságos ellátást szolgálja

Az energiapolitikai intézkedések a jövőben is a megtartható, biztonságos és versenyképes energiaellátást szolgálják – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiapolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden Siófokon.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!