2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja

Címke: fejlesztés

85 cikk 1/9 oldal

Több mint egymilliárdos fejlesztés Pécsett

A jelenleg zúzalékfelületű parkolót szilárd burkolattal látják el, csapadékvíz-elvezetést építenek ki, olajfogókat és növényeket telepítenek, korszerűsítik a közvilágítást

Szupertávcső épül

Két új, nyolcvan centiméter tükörátmérőjű, automatizált távcső épül Magyarországon, ami nemcsak itthon, hanem a régióban is komoly fejlesztésnek számít.

Milliárdos informatikai fejlesztés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál

Mintegy 1,5 milliárd forintból komplex informatikai rendszert vezet be az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), amelynek célja a jelenleg papír alapú nemzetbiztonsági ellenőrzések ügyintézésének egyszerűsítése, a korrupciógyanús esetek automatikus kiszűrése – közölte a Belügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Fejlesztések a nemzeti parkokban

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság csaknem 224 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Rekordévet zárt tavaly a magyar turizmus

Az idegenforgalom minden idők legjobb évét könyvelhette el 2016-ban, és idén is hasonló eredményekre számítanak az ágazatban, miután 2017 a sportturizmus éve lesz.

520 millió a pécsi egyetem nagy intenzitású fizikai laboratóriumának

Mintegy 520 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) fizikai intézetének nagy intenzitású laboratóriumát, amelyben úgynevezett nagy energiájú terahertzes impulzusokat állítanak elő, és azok alkalmazási lehetőségeit vizsgálják – közölte Hebling János fizikus az MTI-vel.

85 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!