2017. május 23., kedd, Dezső napja

Címke: facebook

20 cikk 1/2 oldal

Az Európai Bizottság 110 millió euróra büntette a Facebookot

110 millió eurós (34 milliárd forint) pénzbírság megfizetésére ítélte az Európai Bizottság (EB) a Facebookot, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat „félrevezető és téves információkat” közölt a Whatsapp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor – jelentette be a testület csütörtökön.

Provokál és hazudik a 444

Nem léptek fel erőszakosan a szervezők az újságíróval szemben. Az újbudai Fidesz rágalmazás miatt feljelentést tesz.

3000 új alkalmazottal monitorozza a Facebook a feltöltött videókat

Az eddigi 4500 alkalmazott mellett további 3000 olyan alkalmazottat vesz fel a Facebook, akiknek feladata a közösségi oldalon közzétett, bűncselekményvagy öngyilkosság elkövetésével kapcsolatos videofelvételek figyelése és szűrése.

Brit parlament: lassan reagálnak a közösségi médiaportálok

A legnagyobb közösségi médiaportálok „szégyenletesen lassan” reagálnak a felületeiken megjelenő illegális és veszélyes tartalmakra, és még a gyerekekről készült szexuális tartalmú felvételeknek, vagy a terrorszervezetek nyíltan toborzó célú posztjainak eltávolítása is túl sokáig tart – olvasható a brit parlament alsóházának belügyi bizottsága által összeállított, hétfőn ismertetett tanulmányban.

Nyuszifül

A múlt hét óta él a Facebook legújabb fejlesztése: a Facebook Spaces, amely a közösségi oldal kiterjesztése a virtuális valóságban.

Vízumszigorítás Amerikában

Vegyes fogadtatásra talált a vállalati szektorban Donald Trump amerikai elnök új rendelete, amely szigorítja a külföldi munkavállalók vízumszerzését.

Kritikus tényező

Mióta a Facebook Live minden felhasználó számára elérhetővé vált, legalább hárman közvetítették élőben öngyilkosságukat.

Komolyan kell venni a Kék bálnát

A Facebookon is terjed a veszélyes játék, amelynek lényege: a regisztrált címzett teljesítse azokat az extrém feladatokat, amelyeket egy körüzenet tartalmaz.

20 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!