2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: Eurostat

9 cikk 1/1 oldal

Javuló nemzetközi megítélés

A V4-ek előtt ragyogó kilátások állnak, a magyar gazdasági növekedést a korábban becsültnél jobbnak, 2017-re 3,7, 2018-ra pedig 3,6 százalékra becsüli az EU tanulmánya.

Az Eurostat egyelőre türelmes Eximbank-ügyben

A Portfólió összeállítása szerint azonban figyelemre méltó, hogy az ügyben az Eurostat két év eltelte után is kivár, és nem akarja egyoldalúan átírni a magyar államháztartási adatokat.

Egyre nagyobb összeg jut az otthonteremtésre

Magyarország a negyedik helyen állt a GDP arányában lakhatásra költött támogatások mértékét tekintve a 2015-ös adatok szerint – olvasható az Eurostat által publikált jelentésben.

Alacsony hiány mellett csökkenő pályán marad az államadósság

A kormány szándéka változatlanul az, hogy gazdaságpolitikai céljaival összhangban biztosítsa az államháztartás stabilitását, az államháztartási hiány alacsonyan tartása mellett ehhez az államadósság arányának további csökkentése járul hozzá – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára az MTI-nek, pénteken.

Feltörekvőben a magyar főváros

Tavaly egymilliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget hagytak Budapesten a júliusban és augusztusban érkezett külföldi turisták.

Folyamatosan nő az átlagfizetés

Jelentősen, 13,1 százalékkal emelkedtek júliusra az átlagkeresetek az előző évhez képest, az összeg meghaladja a 290 ezer forintot – közölte a KSH.

Kilőtt a hazai építőipar

A havi adatok alapján június után július­ban is Magyarországon bővült a legnagyobb mértékben – 22,6 százalékkal – az építőipar termelése az Európai Unió 28 tagállama közül.

9 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!