2017. május 24., szerda, Eszter, Eliza napja

Címke: Európai Unió

102 cikk 1/11 oldal

Kezdődhetnek a brexit tárgyalások

Az uniós tagállamok kormányai jóváhagyták a brit EU-kilépéséről szóló tárgyalások megindítására vonatkozó európai bizottsági javaslatot.

Csúszásban az európai uniós pályázatok

Bár március 31-ig valóban meghirdette a kormány a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus valamennyi felhívását, ahhoz még további három-öt hónap kell, hogy a cégek és az önkormányzatok ténylegesen megpályázhassák a hét évre eső 12 ezer milliárd forint teljes keretét – mondta a keddi Világgazdaságnak a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója.

Gulyás Gergely: egyedül a Fidesz kormányképes

Másfél millióan küldték már vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket, mondta el a politikus, aki hozzátette: Magyarország a jövőjét is az EU-ban képzeli el.

Bulgária befejezi a kerítés építését

Bojko Boriszov jobboldali bolgár miniszterelnök harmadik kormánya befejezi a migránsok feltartóztatására szolgáló bolgár–török határkerítést, amelyből már csak 21 kilométer hiányzik – mondta el Valentin Radev bolgár belügyminiszter a parlamentben.

NFM: lehet választani a szabályozott és a piaci energiaárak között

Nem állja meg a helyét az Európai Bizottság észrevétele, hogy Magyarországon nem lehet választani a szabályozott és a piaci energiaár között, de a piaci ár rendszeresen magasabb, ezért az emberek többsége a magyar energetikai rendszer által kínált szabályozott áron veszi igénybe a szolgáltatást – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

102 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!