2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: Európai Unió

101 cikk 1/11 oldal

Milliók várakoznak Európa határain

A szubszaharai térségben körülbelül minden harmadik ember mondta azt, hogy adott esetben útra kelne, a legrosszabb helyzetben levő országokban ez az arány akár a 40-50 százalékot is eléri.

Nekik semmi sem drága

A milliárdos tőzsdespekuláns a The Financial Times hasábjain egyértelművé tette: bármit megtesz azért, hogy a nyílt társadalom megvalósuljon.

Deli Andor: 2018 az áttörés éve lehet az elfáradt bővítéspolitikában

Mivel az Európai Unió jelenleg soros bolgár elnökségének programjában az egyik prioritás a nyugat-balkáni régió európai perspektívája, 2018 újjáéledést jelenthet az elfáradt bővítéspolitikában – mondta Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

Az euróövezeti tagság kockázatai

Az Európai Unió jelenlegi formájában túl gyenge és lassú, nem elég hatékony, egy tehetetlen bürokrácia, ezért újra kell alapítani, hogy a kor nagy kihívásaival szemben képes legyen fellépni.

A bitcoin politikai jelentősége

A bitcoin nevű virtuális valuta, illetve a hozzá kapcsolódó számos más hasonló digitális fizetőeszköz jelentősége azonban politikai, politológiai szempontból is érdemes a figyelemre.

Német aggodalom Dublin miatt

A Der Spiegel című német lap már múlt héten arról cikkezett, hogy a német belügyminisztérium a migrációs hullám megerősödésével hozta párhuzamba az uniós testület dublini reformtervét.

101 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!