2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: Európai Unió

102 cikk 1/11 oldal

Szakértő: az egységet hangsúlyozza a római deklaráció

A szombati római európai uniós csúcson minden részt vevő tagállam által aláírt nyilatkozat azokat a területeket állítja fókuszba, amelyekben az unió egységes, és ez mindenképpen kedvező – mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének vezetője az M1 aktuális csatornám vasárnap.

Kósa Lajos: elgurult a gyógyszer Strasbourgban

A strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság messze túlterjeszkedett minden határon, amikor Magyarországgal szemben a bangladesi menekültek ügyében ítéletet hozott.

Nem minden bió, ami a kiskertből származik

Aggasztó eredményekkel zárult a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara közel félezer kistermelő és hobbikertész megkérdezésével végzett felmérése.

Ankara véget vethet a menekültalkunak

Törökország felülvizsgálhatja Európával ápolt politikai és hivatali kapcsolatait, köztük a tömeges migráció kapcsán kötött megállapodást.

Aláírták az évfordulós nyilatkozatot

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton délelőtt Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett.

Századvég: újra az unió jövője a fő téma

A Századvég kutatója elmondta, bár a római szerződés 60. évfordulóját ünneplik, maga az ülés ezen jelentősen túlmutat, ismét az unió jövője lesz a fő téma.

A magyarok kétharmada elégedetlen a brüsszeli vezetéssel

A Nézőpont Intézet a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója apropóján készített felmérése szerint a magyarok többsége elégedetlen a brüsszeli vezetéssel, de nem lépne ki az Európai Unióból – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője pénteken, az intézet által szervezett tanácskozáson.

102 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!