2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: Európai Parlament

35 cikk 1/4 oldal

Irányváltás

Európa jövője tehát nem az Európai Parlamentben dől el. Sorsunk nem Antonio Tajani megválasztásán múlik. Az igazán fontos választások csak most kezdődnek.

Az olasz Tajani lett az EP új elnöke

A magyarbarátnak tartott, olasz néppárti Antonio Tajani győzelmét hozta honfitársa, a szocialista Gianni Pittella felett az Európai Parlament elnökválasztásának döntő fordulója.

Frakciót váltott volna az Európai Parlamentben az olasz Öt Csillag Mozgalom

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) olasz ellenzéki párt szavazóinak 78,5 százaléka igent mondott az Európai Parlament liberális frakciójához való csatlakozásra, miután a mozgalmat vezető Beppe Grillo erről internetes szavazást indított. A liberálisok viszont leszavazták az olasz párt kérelmét.

Cirkusz

Miközben bűnözők, erőszaktevők és terroristák ezrei árasztották el a kontinenst, addig az Európa népei által megválasztott urak és hölgyek sokszor hülyeségekkel foglalatoskodtak .

A vándorcirkuszokért aggódik Ujhelyi István

Meglepő, szokatlan és sok esetben csekély jelentőségű ügyekkel bombázták a múlt évben az Európai Bizottságot az Európai Parlament (EP) képviselői.

Varsó ismét kereszttűzben

Beata Szydlo miniszterelnök hangsúlyozta, hogy senkit nem rúgnak ki, az új oktatási modell lényege az lesz, hogy ne csak tanítsa, hanem nevelje is a fiatalokat.

35 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!