2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: Európai Parlament

38 cikk 1/4 oldal

Le Pen nem hajlandó a kampány végéig a vizsgálóbírák elé állni

Az elnökválasztási kampány végéig nem hajlandó a vizsgálóbírák előtt megjelenni Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front jelöltje, hogy vallomást tegyen az európai uniós pénzekkel való visszaélés gyanúja miatt kirobbant ügyben – közölte a politikus ügyvédje pénteken.

A tagállamoknak bejelentési kötelezettségük lesz energiaügyben

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének csütörtöki napján elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében a tagállamoknak értesíteniük kell az Európai Bizottságot akkor, ha harmadik országgal energiaellátási megállapodásról akarnak tárgyalni – közölte az Európai Parlament sajtószolgálata.

A négy miniszterelnök közös nyilatkozatot adott ki

Az Európai Unió egységének megőrzését kulcsfontosságúnak nevezik a visegrádi országcsoport (V4) kormányfői abban a közös nyilatkozatban, amelyet csütörtökön fogadtak el – közölte Beata Szydlo lengyel miniszterelnök Varsóban a V4-ek csúcstalálkozója után megtartott sajtókonferencián.

Kiemelt jelentőséggel bír az ukránoknak a vízummentesség megadása

A vízummentesség megadása az ukrán állampolgárok számára kiemelt jelentőséggel bír, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy Ukrajna szorosabb kapcsolatba kerüljön az Európai Unióval, az európai értékközösséggel – írta Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

Lomnici: Soros játszótere lett az EP-bizottság

A fő kérdés, hogy az érintett, külföldről finanszírozott civil szervezetek, amelyek a bírálatokat megfogalmazták, miért vettek részt a bizottsági ülésen.

38 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!