2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: Európai Bíróság

23 cikk 1/3 oldal

A devizahitelesek tovább pereskednek

Amellett, hogy már így is több ezer ügy van folyamatban a hazai ítélkező fórumok előtt, az elmúlt hetekben az Európai Bíróságra is érkeztek újabb magyar akták.

Merkel: az uniós menekültpolitika nehéz ügy

Elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bíróság döntésének semmibe vételét Angela Merkel német kancellár egy keddi interjúban a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztásával összefüggésben. A kancellár ugyanakkor elmondta, hogy a tagállamok egyetértenek a külső határok védelmében, a nemzetközi fejlesztési segélyezésben.

Megremeghetnek a régiós hitelügyek

Az EU bíróságának arról kell állást foglalnia: tisztességtelen-e, hogy a bankok a devizahitel-szerződésekben egyoldalúan a fogyasztókra hárították az árfolyamkockázatot?

A jognak asztala alatt

A bíróság Kínosan kerülte viszont annak az alapkérdésnek az érintését, hogy egyáltalán van-e a tanácsnak hatás­köre arra, hogy az érintett tagállam beleegyezése hiányában döntsön.

Politikai harc Brüsszellel

A kormányfő azt mondta, hogy erkölcstelen lenne a bevándorlás kérdését előfeltételül támasztani az uniós pénzek szétosztásánál. Orbán Viktor Tallinnban fog találkozni Jean-Claude Junckerrel.

23 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!