2017. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: európa

135 cikk 1/14 oldal

Európa keleti fele még megmenekülhet

A nyugati polgárok mára megtanultak együtt élni a rettegéssel, elfogadva, hogy időnként felrobbantják néhány tucat honfitársukat.

Terrorizmus, migráció kéz a kézben

Főleg a német önsorsrontás megdöbbentő, hiszen ott a többmilliós nagyságrendben élő török kisebbség társadalmi integrációja évtizedek óta kudarcos.

Minden eddiginél kiválóbb az európai fürdőhelyek vízminősége

Az európai természetes fürdőhelyek több mint 85 százaléka kiváló vízminőségű, a tavaly megvizsgált fürdőhelyek több mint 96 százaléka megfelelt az európai uniós szabályokban meghatározott minimumkövetelményeknek. Magyarország természetes vizű fürdőhelyeinek 71 százaléka kiváló minőségű – közölte az Európai Bizottság kedden.

Cseh kormányfő: erősíteni kell az európai biztonsági együttműködést

Amennyiben az Európai Unió sikeresen akarja felvenni a harcot a terrorizmussal, meg kell erősíteni a tagállamok biztonsági együttműködését és az információcserét a titkosszolgálatok között – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden Prágában, miután tárgyalt Jüri Rutas észt kormányfővel.

Boross Péter: nem ilyen Európát reméltünk

Hamis kép él a köztudatban a második világháborút követő néhány évről, mondván, akkor „egy bimbózó, remek demokrácia alapjait rakták le” – mondta az egykori miniszterelnök.

135 cikk 1/14 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!