2017. április 28., péntek, Valéria napja

Címke: észak-korea

89 cikk 1/9 oldal

Tillerson szerint reális veszély az észak-koreai támadás

Reális a veszély, hogy Észak-Korea atomtámadást indít Szöul vagy Tokió ellen, és ezért „cselekedni kell, mielőtt megteszi” – jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter pénteken, az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén.

Taktikát vált Washington

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a feszült helyzet könnyen katasztrófába torkollhat, ha a szereplők rosszul mérik fel a másik szándékait.

Donald Trump: elképzelhető „nagy, nagy konfliktus” Észak-Koreával

Elképzelhető „nagy, nagy konfliktus” Észak-Koreával, ám az amerikai kormányzat diplomáciai lépésekre, békés megoldásra törekszik – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjúban, amely pénteken jelent meg.

Amerika még jobban bekeményít Észak-Koreával szemben

Az amerikai kormányzat Észak-Koreával szemben a szankciók szigorítására és erőteljesebb diplomáciai erőfeszítésekre készül – jelentette be Donald Trump elnök, amikor szerdán fogadta a Fehér Házban a szenátus mind a száz tagját.

Kínai külügyminiszter: beláthatatlan következményekkel járna egy háború

Minden körülmények között meg kell akadályozni egy háborút a Koreai-félszigeten, ami súlyos és beláthatatlan következményekkel járna – figyelmeztetett Vang Ji kínai külügyminiszter német kollégájával, Sigmar Gabriellel való szerdai tanácskozását követően Berlinben.

Elfogy a levegő Észak-Korea körül

A szokatlan „eligazítás” egyúttal annak is jó indikátora, hogy az amerikai elnök sürgősen pontot tenne az évek óta húzódó patthelyzetre.

Tüzérségi hadgyakorlat Észak-Koreában

Nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtottak végre kedden Észak-Koreában a hadsereg megalapításának 85-ik évfordulója alkalmából – értesült a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli kormányforrásokból.

89 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!