2017. december 17., vasárnap, Lázár, Olimpia napja

Címke: észak-korea

95 cikk 1/10 oldal

Katasztrófához vezetne a háború

Minden olyan forgatókönyv, amely katonai fellépéssel számol Észak-Korea ellen, katasztrófához vezetne – figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Észak-Korea: a háború elkerülése a cél

Egy esetleges koreai-félszigeti háború veszélyére figyelmeztetett António Guterres ENSZ-főtitkár Tokióban, miután tárgyalt Abe Sinzó japán miniszterelnökkel.

Az amerikai és az orosz elnök telefonon beszélt egymással

A kétoldalú kapcsolatokról és a világ válsággócairól, elsősorban a koreai rendezésről tárgyalt egymással Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte péntekre virradóra a Kreml sajtószolgálata.

Phenjan: az amerikai tengeri blokád „háborús cselekmény” volna

Az amerikai tengeri blokád Észak-Korea ellen „háborús cselekménnyel” érne fel, amelyre Phenjan „könyörtelen önvédelemi ellenintézkedésekkel” reagálna – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség egy külügyminisztériumi szóvivőre hivatkozva csütörtökön.

Meghalt a dezertőr amerikai

Hetvenhét éves korában Japánban meghalt az amerikai Charles Jenkins, aki arról ismert, hogy a koreai háborút követően, 1965-ben elhagyta katonai egységét és Észak-Koreába szökött.

Fejvadászok Dél-Koreában

Szöul elkezdte felállítani azt a különleges katonai egységet, amelynek célja a szomszédos állam, Észak-Korea vezetőségének levadászása.

95 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!