2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: észak-korea

170 cikk 1/17 oldal

Putyin aláírta az Észak-Koreával szembeni szankciókról szóló rendeletet

Rendeletet írt alá hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozata által elrendelt, Észak-Korea elleni gazdasági korlátozó intézkedésekről. A határozatot a Biztonsági Tanács 2016. november 30-án fogadta el a Phenjan által 2016. szeptember 9-én végrehajtott ötödik kísérleti atomrobbantás után. A döntés megtiltja a szén, vas és vasérc importját Észak-Koreából, de nem vonatkozik a létfontosságú élelmiszerek szállítására.

Megelőző csapással fenyeget Amerika

Trump elődjeihez képest szokatlanul offenzív kommunikációja miatt folynak a találgatások a nemzetközi médiában, hogy vajon fegyveres konfliktussá fajul-e a diplomáciai szópárbaj.

Kisebb földrengés volt Észak-Korea nukleáris kísérleti telepe térségében

Kisebb földrengés volt pénteken Észak-Korea nukleáris kísérleti telepe térségében, de a dél-koreai meteorológiai intézet szerint nem emberi tevékenység idézte elő, és már több ilyen történt azóta, hogy Phenjan szeptember 3-án végrehajtotta hatodik és eddigi legnagyobb kísérleti atomrobbantását.

Lapértesülés: az USA megelőző csapást mérhet Észak-Koreára

Az Egyesült Államok megelőző csapást mérhet Észak-Koreára, ha hitelt érdemlő információkat szerez arról, hogy Phenjan nukleáris robbanófejjel ellátott ballisztikus rakétát készül felrobbantani a Csendes-óceán felett – közölte csütörtökön a Jomiuri Simbun című japán lap amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

Az ENSZ a világ összes kikötőjéből kitiltott négy teherhajót

A világ egyetlen kikötőjében sem köthet ki négy teherhajó, mert a gyanú szerint megsértették az Észak-Koreával szemben bevezetett ENSZ-szankciókat – jelentette be helyi idő szerint hétfőn Hugh Griffiths, a szankciók betartását felügyelő szakértői bizottság koordinátora.

170 cikk 1/17 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!