2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja

Címke: észak-korea

107 cikk 1/11 oldal

Szakértő: Dél-Koreának rémálom lenne egy háború

Dél-Koreának „rémálom” lenne egy háború, az 1990-es évekbeli modernizáció óta hozzászoktak a jóléthez – mondta Csoma Mózes egyetemi docens, az ELTE Koreai Tanszékének vezetője a Koreai-félszigeten kialakult feszültségről szólva az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A Nagy Testvér figyeli az Észak-koreai internetezőket

Bár Kim Dzsong Un kommunista rezsimje lehetőséget ad az okostelefonok lakossági használatára, a rendszer trükkös fejlesztésekkel képes aprólékosan nyomon követni a felhasználók világhálós tevékenységét – adta hírül a The Economist. A tiltott tartalmakat fogyasztók súlyos büntetésekre számíthatnak, ám a lap szakértője úgy véli, hogy a kommunikációs technológiák elterjedésével magára találhat az egyedülálló módon elnyomott társadalom.

Észak-Korea valószínűleg képes egyedül előállítani rakétahajtóművet

Észak-Korea valószínűleg képes egyedül előállítani rakétahajtóművet, és hírszerzési értesülések szerint nem szorul importra ezen a területen – állították helyi idő szerint kedden a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva meg nem nevezett amerikai hírszerzési tisztségviselők.

Phenjan egyelőre nyugton marad

Úgy tűnik, azoknak lett igazuk, akik csupán egy jó tárgyalási pozíció kizsarolásaként értelmezték a kommunista ország kommunikációs stratégiáját.

107 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!