2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: észak-korea

53 cikk 1/6 oldal

Észak-Korea újabb rakétakilövéssel próbálkozott

Észak-Korea megpróbált kilőni egy rakétát a vonszani légi támaszpontról, de a kísérlet kudarcot vallott – erősítette meg szerdán Dél-Korea védelmi minisztériuma. A kilövést az Egyesült Államokban is észlelték.

Szöul: nagy előrelépésről tanúskodik az észak-koreai rakétahajtómű-teszt

A rakétafejlesztésben elért nagy előrelépésről tanúskodik az az észak-koreai rakétahajtómű-teszt, amelyről a hivatalos phenjani média a minap beszámolt – állapították meg hétfőn dél-koreai tisztségviselők. Egy elemző szerint ez egy veszélyes lépés afelé, hogy Észak ballisztikus rakétával elérjen amerikai területet.

Amerikának fel kell készülnie a megelőző csapásra Észak-Korea ellen

Az Egyesült Államoknak fel kell készülnie arra, hogy megelőző csapást tudjon mérni Észak-Koreára, mert a hadikommunista diktatúra egyre jobban tökéletesíti nukleáris csapásmérő képességét – húzta alá Devin Nunes republikánus képviselő vasárnap a Fox News amerikai hírtelevízióban.

Kimenekítési gyakorlatot tartottak Japánban

A helyi lakosság részvételével kimenekítési gyakorlatot tartottak pénteken Japán Honsú szigetének északnyugati részén egy észak-koreai rakétatámadást feltételezve. Ez volt az első alkalom, hogy lakosokat is bevontak egy ilyen manőverbe.

Japán felderítő műholdat bocsátott fel észak-koreai megfigyelésekre

Sikeresen felbocsájtották a Radar-5 típusú japán katonai felderítő műholdat egy H-2A típusú hordozórakéta segítségével – közölte pénteken a hordozórakétát gyártó Mitsubishi Heavy Industries vállalat. Hírügynökségi jelentések szerint a berendezés feladatai közé tartozik az észak-koreai katonai tevékenység nyomon követése is.

53 cikk 1/6 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!