2017. február 27., hétfő, Ákos, Bátor napja

Címke: észak-korea

26 cikk 1/3 oldal

Nem találtak veszélyes anyagot a Kim Dzsong Nam-gyilkosság helyszínén

Nem találtak veszélyes anyagot a Kuala Lumpur-i repülőtéren, ahol február 13-án idegméreggel megölték Kim Dzsong Namot, az észak-koreai kommunista diktátor, Kim Dzsong Un féltestvérét – jelentette be vasárnap a malajziai rendőrség. A méreg 15-20 perc alatt végzett az áldozattal.

A fattyú halála

Az észak-koreai diktátor féltestvére ellen a maláj fővárosban elkövetett gyilkosság után tíz nappal még semmi sem biztos.

Idegmérget találtak Kim Dzsong Nam arcán és szemén

Idegmérget találtak az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un féltestvére, a múlt héten meggyilkolt Kim Dzsong Nam arcán és szemén – adta hírül pénteken a malajziai rendőrség.

Phenjan elutasítja a Malajziában elhunyt észak-koreai boncolásának eredményét

Phenjan „határozottan el fogja utasítani” a héten Malajziában elhunyt észak-koreai állampolgár boncolásáról készült jegyzőkönyvet – jelentette be pénteken a kommunista állam Kuala Lumpur-i nagykövete, aki nem nevezte meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feltehetőleg gyilkosság áldozatává vált féltestvérét.

Észak-Korea ügyében Kína segítségét kéri az USA

Az Egyesült Államok külügyminisztere pénteken arra kérte kínai kollégáját, hogy Peking minden tőle telhető módon intse józanságra Észak-Koreát, zabolázza meg Phenjan destabilizáló magatartását, amelynek legutóbbi megnyilvánulása a vasárnapi ballisztikusrakéta-kísérlet.

26 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!