2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: Erdély

40 cikk 1/4 oldal

Székely szabadság napja – Behajtották a 2014-ben kirótt bírság egy részét

Zárolták a román hatóságok a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) háttérszervezetének, a Siculitas egyesületnek a bankszámláit, hogy behajtsák a 2014-es felvonulás miatt kirótt 12 ezer lejes (840 ezer forint) bírságot, melyet bírósági úton sem sikerült eltöröltetni – közölte szerdán az SZNT.

Regisztrációs kampány indul az erdélyi magyarok választási részvételéért

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) regisztrációs kampányt indított a honosított magyar állampolgárok számára a 2018-as országgyűlési választásokra – közölte Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, és Tiboldi László, az EMNT alelnöke egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón.

Erdélyben turnézik a Nemzeti Színház

Erdélyben, a szerző, Tamási Áron szülőföldjén turnézik Vitéz lélek című produkciójával a budapesti Nemzeti Színház.

A határon túl is emlékeztek

A legnagyobb rendezvények Erdélyben voltak. A román kormányfő köszöntőjét beárnyékolta, hogy Kolozsváron a csendőrség Erdély-zászló miatt bírságolt.

Székelyföld területi autonómiája

A területi autonómia mint intézményes megoldás nem sérti Románia alkotmányos rendjét. A fennálló akadályok nem alkotmányjogiak, hanem politikaiak.

Autonómiaidő a székelységnek

Az esős idő ellenére lélekemelő és problémamentes rendezvényen emlékeztek pénteken Marosvásárhelyen az 1854. március 10-én mártírhalált halált székely hősökre.

40 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!