2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: EP

15 cikk 1/2 oldal

A Fidesz nem paktált le

Az Európai Parlament (EP) új elnöke, a jobboldali Antonio Tajani megválasztása után egy nappal máris támadások érték az őt támogató koalíciót.

Az olasz Tajani lett az EP új elnöke

A magyarbarátnak tartott, olasz néppárti Antonio Tajani győzelmét hozta honfitársa, a szocialista Gianni Pittella felett az Európai Parlament elnökválasztásának döntő fordulója.

Belháború az EP-ben

Ultimátumot intézett tegnap Manfred Weber, az Európai Parlament jobboldali pártokat tömörítő néppárti frakciójának vezetője a szociáldemokrata és liberális csoportosulásokhoz. A baloldal és a liberálisok ugyanis felrúgták azt a háttér-megállapodást, amelynek értelmében a szociáldemokrata Martin Schulz távozása után a jobboldalt illeti meg az Európai Parlament elnöki pozíciója.

Az EPP szerint a szociáldemokraták és a liberálisok felrúgták a megállapodást

Nyilvánosságra hozta kedden az Európai Néppárt (EPP) az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata (S&D) és liberális (ALDE) frakciójával kötött 2014-es megállapodást, amelynek értelmében a konzervatív erőket összefogó EPP-nek „járna” a parlamenti elnökség a következő periódusban.

A vándorcirkuszokért aggódik Ujhelyi István

Meglepő, szokatlan és sok esetben csekély jelentőségű ügyekkel bombázták a múlt évben az Európai Bizottságot az Európai Parlament (EP) képviselői.

15 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!