2017. április 24., hétfő, György napja

Címke: ensz

107 cikk 1/11 oldal

Idlíbi mérgesgáz-támadás: Szíria szakértőket kért az ENSZ-től

Szíria levélben fordult a világszervezethez, hogy ENSZ-szakértőket kérjen az idlíb tartománybeli Hán Sejkúnban történt feltételezett vegyifegyver-támadás kivizsgálására – mondta Bassár el-Aszad szíriai elnök a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek adott interjújában.

Segélymunkásoknak álcázták magukat az aleppói buszkonvojra támadók

Segélymunkásoknak álcázták magukat a hét végi aleppói merénylet elkövetői..„Valaki úgy tett, mintha segélyt osztana, odavonzotta a gyerekeket és előidézte ezt a borzasztó robbanást” – mondta Staffan de Mistura, az ENSZ-főtitkár szíriai különmegbízottja genfi sajtótájékoztatóján.

A mediterrán migránsutat is lezárná Ausztria

A mediterrán migránsútvonal azonnali lezárására szólított fel Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter – jelentette szerdán a DPA német hírügynökség. „Az útvonal lezárása az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzuk a tragikus és értelmetlen halált a Földközi-tengeren” – mondta.

Az ENSZ megszakítja a Nigériának nyújtott élelmiszersegélyt

Megszakadhat az élelmiszersegélyek küldése több mint egymillió, a Boko Haram nevű iszlamista szervezet miatt éhező nigériainak, ha a nemzetközi közösség által megígért pénzek nem érkeznek meg – közölte az ENSZ egyik tisztviselője.

107 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!