2017. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: ensz

99 cikk 1/10 oldal

Őrületbe kergették a szovjeteket

1956. november 4-én a szovjet csapatok Budapesten már leverték a szabadságharcot, a mecseki láthatatlanok – köztük egy 18 éves fiatalember, Tésenyi Ferenc akkor fogtak fegyvert.

Az iraki hadsereg felfüggesztette az offenzívát

Az iraki kormányerők szombaton felfüggesztették a Moszul nyugati városrészének visszafoglalásáért folytatott offenzívát, mert aggasztóan megemelkedett az óvárosban végrehajtott műveletek civil halálos áldozatainak száma – közölte az iraki rendőrség szóvivője.

Kivizsgálja az ENSZ a mianmari rohingják elleni bűncselekményeket

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa pénteken úgy döntött, hogy nemzetközi tényfeltáró missziót küld Mianmarba az ott élő rohingja muszlim kisebbség ellen a biztonsági erők által elkövetett gyilkosságok, nemi erőszakcselekmények és kínzások kivizsgálására.

ENSZ: havonta száz civilt ölnek meg Jemenben

Havonta átlagosan száz civil halt meg a két nap híján két éve tartó jemeni háborúban, többségükkel a Szaúd-Arábia vezette szövetségesek légicsapásai és aknatüze végeztek – közölte pénteken az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának hivatala.

Az Iszlám Állam bukását várják kurd földön

Az Irak északi részén fekvő kurd autonóm régió fővárosában, Erbílben éjszaka is szabadon, félelem nélkül lehet sétálgatni a sötétebb utcácskákban is.

Válaszféle Kiss Tibornak III.

Az egész kivándorlási hisztéria nem más, mint egy igazi ótvaros, aljas, velejéig rothadt hazugsághegy, amit az ellenzék minden egyes szereplője hord össze.

Az ENSZ-főtitkár figyelmeztette Washingtont

António Guterres, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára óva intette Washingtont a pénzügyi támogatások hirtelen csökkentésétől, egyben kifejezte készségét az ENSZ pénzügyi reformjára – tájékoztatott a főtitkár szóvivője csütörtökön.

Kreml: Janukovics nem kért orosz katonai segítséget

A Kremlbe nem jutott el olyan levél, amelyben Viktor Janukovics még de facto hivatalban lévő ukrán elnökként azt kérte volna Oroszországtól, hogy vezényeljen csapatokat Ukrajnába – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak.

99 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!