2017. november 24., péntek, Emma napja

Címke: ensz

109 cikk 1/11 oldal

Washington nélkül rendezik Szíria jövőjét

Mini-csúcstalálkozót tartott az oroszországi Szocsiban az orosz, a török és az iráni elnök, hogy a 2011 óta tartó szíriai polgárháború lezárásának lehetséges forgatókönyveiről tanácskozzanak. A felek szerint valódi esély van a konfliktus lezárására, amelyhez minden segítséget megadnak, az Egyesült Államok pedig a jelek szerint végleg a kispadra került a válság megoldásában.

Pénteken teszi le az esküt Zimbabwe új elnöke

Pénteken iktatják be hivatalába az új zimbabwei elnököt, Emmerson ­Mnangagwát, aki visszatér az országba, és a kedden lemondott Robert Mugabe helyét veszi át – jelentette a zimbabwei televízió.

ENSZ: 13 millióan szorulnak humanitárius segélyre

Több mint 13 millió ember szorul humanitárius segélyre Szíriában, annak ellenére, hogy a hat éve háború sújtotta országban viszonylag csökkent az erőszak – figyelmeztetett kedden az ENSZ.

ENSZ: rekordmagas az idei afganisztáni ópiumtermelés

Rekordmagas az idei ópiumtermelés Afganisztánban, köszönhetően a művelés alá vett földek kiterjesztésének, ami 87 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest – közölte a világszervezet szerdán.

A jelnyelv elősegíti a társadalmi befogadást

Magyarország kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élők közösségére, és 2009-ben a világon elsőként ratifikálta a siketek jogairól szóló ENSZ-egyezményt, amely szerint megilleti őket a jelnyelv használatának joga az élet minden területén – fogalmazott Balog Zoltán miniszter a Siketek Világszövetségének budapesti konferenciáján.

109 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!