2017. június 22., csütörtök, Paulina napja

Címke: ensz

81 cikk 1/9 oldal

Ismét rekordot döntött a világban a menekülők száma

Enyhén emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest, 65,6 millióra nőtt, és ezzel ismét rekordot döntött azoknak az embereknek a száma, akik világszerte konfliktusok, éhezés vagy természeti katasztrófák elől menekülnek – jelentette be hétfőn Genfben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.

Több mint százezer lakos rekedt Moszulban az Iszlám Állam csapdájában

Több mint százezer civil rekedt Moszulban az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet uralta városrészben, amelyet az iraki hadsereg ostromol az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légi támogatását élvezve – adta hírül pénteken az ENSZ menekültügyi hivatala, a UNHCR.

A japán parlament felsőháza is elfogadta a vitatott „konspirációs” törvényt

A japán parlament felsőháza is elfogadta csütörtökön a sok vitát kiváltó, úgynevezett „konspirációs” törvényt, amely a súlyos bűncselekmények esetében már azok tervezését is bünteti; a kormány szerint a jogszabály hozzájárul a terrorizmus megfékezéséhez, az ellenzék pedig kifogásolja, hogy korlátozhatja a polgári szabadságjogokat.

Az ausztrál kormány tízmilliókat fizet a menedékkérőknek

Az ausztrál kormány beleegyezett abba, hogy közel 70 millió ausztrál dolláros (14,5 milliárd forintnyi) kártérítést fizet mintegy kétezer menekültnek és menedékkérőnek, akiket a Pápua Új-Guineához tartozó Manus szigetén létesített menekültközpontban tartottak fogva nyomorúságos körülmények között – jelentették be szerdán a sértettek ügyvédei és a kormány képviselői.

Az ENSZ-t aggasztják a rakkai civil áldozatok

Az ENSZ-t nagyon aggasztja azoknak a civileknek a sorsa, akik az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet kezén lévő és hevesen ostromlott szíriai Rakka városban rekedtek. Erről a világszervezet egyik tisztségviselője nyilatkozott csütörtökön. Este egy amerikai harci gép lelőtte a szíriai hadsereg egyik felfegyverzett drónját az amerikai erők közlése szerint.

Üzletemberek, politikusok a terrorlistán

Négy arab ország a terroristákról vezetett listájára tett 59 természetes és 12 jogi személyt, akinek gyanújuk szerint kapcsolata van Katarral. Olyan országokról van szó, amelyek – öt további államhoz hasonlóan – a minap megszakították diplomáciai kapcsolataikat Katarral arra hivatkozva, hogy Doha terroristákat támogat és beleavatkozik a belügyeikbe.

81 cikk 1/9 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!