2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja

Címke: Emmanuel Macron

60 cikk 1/6 oldal

Ismét tízezrek tiltakoztak a tervezett francia munkajogi reform ellen

Ismét több tízezren vonultak csütörtökön az utcákra a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen. A szervezők és a hatóságok által közzétett első adatok szerint a közel kétszáz helyszínen szervezett felvonulásokon azonban a részvétel csökkenőben volt a múlt heti, első megmozduláshoz képest.

Szíriai kontaktcsoport létrehozását javasolja Macron

Összekötő csoport létrehozását javasolta a szíriai válság politikai rendezésére a francia elnök kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában felszólalva.

Merkel és Macron közös taktikája

A két politikus következetesen és elszántan a globális világrend, a kozmopolitizmus és egy szuperföderális, nemzetek feletti Európai Unió elkötelezett híve.

Macron szerint a kormány mindent megtett Saint-Martin szigetén

Egy héttel azután, hogy az Irma hurrikán teljesen letarolta a francia Antillákat, szerdán Saint-Barthélemy szigetén folytatta látogatását Emmanuel Macron. A francia államfő Saint-Martin szigetén, ahol feszült hangulatban fogadták a helyiek, a két sziget teljes helyreállítását ígérte meg, valamint azt, hogy a lehető legrövidebb időn belül helyreáll a rend.

Franciaország migrációs nagykövetet nevezett ki

Pascal Teixeira da Silvát nevezte ki a migráció franciaországi nagykövetének a szerdai kormányülésen Emmanuel Macron francia államfő. A megbízott tartja ezentúl a kapcsolatot a migránsok származási és tranzit országaival – jelentette be Christophe Castaner kormányszóvivő.

Franciaország ellabancosítása

Franciaország nem csupán fogyasztási centrummá, hanem az illedelmes (trendi) bikkfanyelv és a semmitmondó menedzserzsargon központjává nőtte ki magát.

60 cikk 1/6 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!