2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: Emmanuel Macron

25 cikk 1/3 oldal

Az elnököt vádolja Francois Fillon a kiszivárogtatásokért 

Az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon a jelenlegi államfőt, Francois Hollande-ot vádolta meg a róla szóló vádak kiszivárogtatásával, amelyet „állami botránynak” nevezett. A köztársasági elnök elutasította a szerinte „hazug állításokat”.

A média választja az elnököt?

A liberális média a jelek szerint tanult Donald Trump győzelméből az óceán túlpartján: nem elég pocskondiázni, lehúzni a sárba, ütni kell, amíg életjelet mutat.

Tizenegy jelölt indul francia elnökválasztás első fordulójában

Tizenegy jelöltnek sikerült összegyűjtenie a francia elnökválasztáson induláshoz szükséges legalább ötszáz képviselői vagy polgármesteri aláírást – jelentette be szombaton Laurent Fabius, az francia alkotmánytanács elnöke, aki kihirdette az elnökjelöltek hivatalos listáját.

Francia elnökválasztás: Le Pen és Macron fej fej mellett

A függetlenként induló Emmanuel Macron, a szocialista kormány volt gazdasági minisztere és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke egy százalékpont különbséggel áll az élen a francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő Ipsos-felmérésben, amelyet a Cevipof politikatudományi kutatóintézet rendelt meg.

Szakértő: Emmanuel Macron a legesélyesebb a győzelemre

A másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson a függetlenként induló Emmanuel Macron jelenleg a legesélyesebb a győzelemre, és nem kizárt, hogy a konzervatív Francois Fillon is bekerül a második fordulóba – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Macron vagyonbevallását ellenőriztetné egy korrupcióellenes csoport

Az április végi francia elnökválasztás fő esélyesének számító Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter vagyonbevallásának ellenőrzését kérte hétfőn este az illetékes hatóságtól az Anticor francia korrupcióellenes egyesület.

Merkel szívébe lát Francois Fillon

A francia elnökválasztás konzervatív jelöltje egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, tudja merre húz a német kancellár szíve az elnökjelöltek között.

Fillon szankciókat kért a pártja által közzétett karikatúra felelőse ellen

Szankciókat kért vasárnap a másfél hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon az ellen, aki az őt jelölő pártból, a jobbközép Köztársaságiaktól felelős az elnökválasztás favoritjának számító Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszterről készült antiszemita karikatúra megjelenéséért.

25 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!