2017. június 22., csütörtök, Paulina napja

Címke: Emmanuel Macron

101 cikk 1/11 oldal

Földcsuszamlás a francia politikában

A Macron-korszak első válságáról írt a szerdai francia sajtó annak kap­csán, hogy a korrupciógyanú nyomán a centrista Modem miniszterei kiválnak a Philippe-kormányból.

Máris bajba került Macron kormánya

A francia államfő felkérte a folytatásra Édouard Philippe miniszterelnököt, de egyes kormánytagok jelezték, nem kívánnak részt venni a leendő kabinet munkájában.

Házkutatás a Macron tavalyi amerikai útját szervező cégeknél

Házkutatást tartott a francia rendőrség kedden a Havas PR-ügynökségnél és a Business France állami ügynökségnél, amelyek közbeszerzési pályázat kiírása nélkül szervezték meg 2016 januárban az akkor még a korábbi szocialista kormány gazdasági minisztereként Las Vegasba látogató Emmanuel Macron jelenlegi államfő útját.

Szakértő: Macronnak nem garancia az abszolút többség

Az elnöki program végigvitelét nem feltétlenül garantálja az az abszolút többség, amit Emmanuel Macron francia elnök centrista pártja megszerzett a törvényhozási választások vasárnapi második fordulójában – mondta Szűcs Anita Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Francia kormányszóvivő: csak technikai átalakítás várható a kabinetben

Az Édouard Philippe által vezetett francia kormány hétfőn benyújtja lemondását, de a következő napokban csak „kisebb technikai átalakítás” várható a kormányzatban, a miniszterelnök és a miniszterek személye nem változik – jelezte Christophe Castaner kormányszóvivő egy nappal azután, hogy Emmanuel Macron francia elnök centrista pártja megszerezte az abszolút többséget a nemzetgyűlésben.

Kevesen szavaznak a francia választásokon

Ha a tendencia a nap folyamán nem változik, rekordméretű lesz a távolmaradás, s a választók alig 45 százaléka járul estig az urnákhoz.

101 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!