2017. február 26., vasárnap, Edina napja

Címke: Emmanuel Macron

10 cikk 1/1 oldal

Francois Bayrou visszalépett és Macront támogatja

Francois Bayrou, a francia centrista Modem párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem indul a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson és szövetséget ajánl a függetlenként induló Emmanuel Macronnak.

A francia elnökesélyes is a Kremlt okolja

Nemcsak az amerikai, hanem már a közelgő francia elnökválasztás kapcsán is felmerült a gyanú, hogy a Kreml befolyásolni igyekszik az eredményeket. Most a jelenleg legesélyesebb jelölt, Emmanuel Macron lejáratásán dolgozik Moszkva, hogy az oroszbarát Marine Le Pent segítse hatalomba – legalábbis ezt állítja Macron kampánystábja.

Szakértő: Fillon számára már nem biztos az elnöki szék

Szűcs Anita Franciaország-szakértő szerint Francios Fillon botránya miatt nem biztos az elnöki szék. A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a francia választóknak úgy tűnik, az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy családtagjait is alkalmazta a jobboldali elnökjelölt.

„Láttam meghalni a baloldalt”

Benoit Hamon fogja képviselni a Szocialista Pártot a francia elnökválasztások első fordulójában. De ki is az az Hamon? – teszik fel a kérdést az olvasók.

Az innováció földjévé tenné Franciaországot Macron

A közelgő franciaországi elnökválasztás jelöltjei közül a haladás képviselőjének állította be magát szombati kampányrendezvényén a függetlenként induló volt szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron.

Franciaország: Le Pen stagnál, Fillon gyengül, Macron erősödik

A felmérésekben változatlan népszerűségű Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke, a novemberben óriási fölénnyel konzervatív jelöltté választott, de azóta a saját táborában kétségeket kiváltó Francois Fillon vagy a kampányrendezvényeire tömegeket vonzó, függetlenként induló Emmanuel Macron juthat be a francia elnökválasztás második fordulójába, ha a francia társadalomban jelenleg tapasztalható tendenciák folytatódnak – állapította meg az Ipsos közvélemény-kutató intézet felmérései alapján a francia politikatudományi egyetem kutatóintézete (Cevipof).

Csökkent a különbség a legnépszerűbb francia jelöltek között

Francois Fillon konzervatív politikus az esélyes az idei francia elnökválasztás első, áprilisi fordulójának megnyerésére, de csökkent előnye a tőle jobbra álló Marine Le Pennel, a Nemzeti Front jelöltjével szemben – derült ki egy csütörtökön közzétett felmérésből.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!