2017. április 23., vasárnap, Béla napja

Címke: Emmanuel Macron

31 cikk 1/4 oldal

Francia elnökválasztás a terror árnyékában

Franciaország terrorkészültségben várja az elnökválasztás vasárnapi fordulóját, de az iszlamista támadás miatt még szigorúbb biztonsági intézkedésekre lehet számítani.

Dühös franciák

A vasárnapi első fordulóban a választópolgárok mintegy fele EU-ellenes, eurózóna-ellenes, elitellenes és antiglobalista politikusra fogja leadni szavazatát.

Négy jelölt esélyes a második fordulóra

Most attól retteg a francia elit – és a befektetők is –, hogy akár a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon is bejuthat az elnökválasztás második fordulójába.

Macron a favorit a francia elnökválasztáson

A függetlenként induló Emmanuel Macron, a szocialista kormányzat volt gazdasági minisztere és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke vezeti továbbra is fej fej mellett a hat nap múlva esedékes francia elnökválasztás esélyeit mérő felméréseket, de a harmadik és a negyedik helyen álló Francois Fillon konzervatív jelöltnek és a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchonnak is esélye van bejutni a második fordulóba, ahol Macron mindegyik riválisa felett győzelmet arathat, Le Pen pedig mindenkitől vereséget szenvedhet.

Parázs vita Párizsban

A radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont találták a tévénézők a legmeggyőzőbbnek a franciaországi elnökválasztás jelöltjeinek televíziós vitájában.

Fej-fej mellett Macron és Le Pen

Továbbra is a függetlenként induló Emmanuel Macrron volt szocialista gazdasági miniszter és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke áll fej fej mellett az élen a húsz nap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésekben.

Az elnököt vádolja Francois Fillon a kiszivárogtatásokért 

Az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon a jelenlegi államfőt, Francois Hollande-ot vádolta meg a róla szóló vádak kiszivárogtatásával, amelyet „állami botránynak” nevezett. A köztársasági elnök elutasította a szerinte „hazug állításokat”.

31 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!