2017. május 1., hétfő, Fülöp, Jakab napja

Címke: emlékezés

28 cikk 1/3 oldal

Megjöttek a füstifecskék

Arany János születésének kétszázadik évfordulóján halt meg Szepesi Attila. Én most nem a költőtől búcsúzom. A baráttól búcsúzom.

A holokauszt áldozataira emlékeznek ma Bonyhádon

A holokauszt áldozataira emlékeznek ma Bonyhádon, a volt neológ zsinagóga épületében, ahol a Mensch Nemzetközi Alapítvány kulturális központot tervez létrehozni a tolerancia jegyében.

85 éves lenne Antall József

A rendszerváltás utáni első szabadon választott magyar kormány miniszterelnöke, több történelmileg nagy jelentőségű eredményt is elért.

Április 16-án tartják az Élet menetét

Április 16-án, vasárnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartják az Élet menetét. A holokauszt áldozataiért évről évre megrendezett emlékséta idén a „Cipők a Duna-parton” emlékműtől indul és a Clark Ádám térre érkezik – közölték a szervezők a programot beharangozó sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.

Oktatófilm idézi meg 1956 szellemiségét

A Ruszthi Zsolt által készített alkotás egy, a maga nemében egyedülálló kezdeményezésről, az 1956-os emléktúráról készült.

Odafent is tovább száguld

Lassan tizenegy éve nincs közöttünk, de lehetetlen elfelejtenünk Puskás Ferencet, minden idők legnagyobb magyar labdarúgóját.

28 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!