2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja

Címke: előrejelzés

26 cikk 1/3 oldal

A hétvégén is többfelé várható havazás

A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Az elemzői átlag felett a Takarékbank GDP előrejelzése

A kedvező külső környezetnek és a hazai beruházások fellendülésének köszönhetően folytatódhat a gazdasági növekedés gyorsulása, a Takarékbank elemzői 4 százalékos GDP-növekedést várnak 2017-re, jövőre pedig 4,2 százalékot

Ónos eső, eső és havazás is lesz a hétvégén

A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Négyszázalékos bővülést vár jövőre a Kopint-Tárki

Nem változtatott a főbb előrejelzési mutatóin a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet, idénre továbbra is 3,9 százalékos, jövőre 4 százalékos GDP-növekedést, 2017-re 2,3 százalékos, 2018-ra 2,5 százalékos inflációt vár – közölte Palócz Éva, az intézet vezérigazgatója a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével közösen szervezett sajtótájékoztatón tegnap.

Kitart a növekedés jövőre

A múlt heti részletes, megemelt növekedésiadat-közlés alapján újabb kedvező előrejelzések jelentek meg a piaci elemzőktől.

26 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!