2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: előrejelzés

24 cikk 1/3 oldal

Javuló nemzetközi megítélés

A V4-ek előtt ragyogó kilátások állnak, a magyar gazdasági növekedést a korábban becsültnél jobbnak, 2017-re 3,7, 2018-ra pedig 3,6 százalékra becsüli az EU tanulmánya.

Borongós idő várható a hétvégén

Borongós, őszi idő várható a hétvégén – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután a honlapján.

Optimista az EBRD

Jelentősen javította a magyar gazdaság, egyben a feltörekvő európai gazdaságok növekedési ütemére adott előrejelzését az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.

Jövőre is maradnak a kedvező trendek a gazdaságban

A magyar gazdaságban az elmúlt hónapokban folytatódtak az első félévre jellemző tendenciák, és 2018 közepéig nem várható érdemi változás. A gazdasági növekedés az európai uniós támogatások felfutásának, illetve azok költségvetési megelőlegezésének, valamint a választások előtti élénkítő politikának köszönhetően 3,8 százalékos üteme érdemben meghaladja az unió átlagát, de a régióban az alacsonyak közé tartozik – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.

Meghatározza hétvégénket a „Nárcisz-front”

A hét végén markáns hidegfront érkezik, többfelé erős, viharos szélre kell számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután a Facebook-oldalán.

Jövőre 4 százalékos lehet a gazdasági növekedés

A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet tovább javította GDP-növekedési előrejelzését, vezérigazgatójuk pedig egyre erőteljesebb reálkereset-emelkedésről is beszámolt.

24 cikk 1/3 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!