2017. november 18., szombat, Jenő napja

Címke: elnökválasztás

10 cikk 1/1 oldal

Megkezdődött a szlovéniai elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött az elnökválasztás második fordulója vasárnap Szlovéniában: a hivatalban lévő államfő, a balközép politikai elveket valló Borut Pahor és szintén baloldali kihívója, Marjan Sarec mérkőzik meg egymással.

Elnöki székért indul a gerillavezér

Az emberrablásokról és bombatámadásokról ismert gerillavezér, „Timochenko” is indul Kolumbia elnöki székéért.

Kenya útban a zűrzavar felé

Agyonlőttek egy ellenzéki tüntetőt, hármat pedig megsebesítettek a nyugat-kenyai Kisumuban, ahol az ellenzékiek megmozdulásukkal a megismételt elnökválasztást akarták megakadá­lyozni.

Kenyai választási bizottság: megtartják csütörtökön az elnökválasztást

Megtartják csütörtökön Kenyában a megismételt elnökválasztást, mert a legfelsőbb bíróság határozatképtelensége miatt nem tudott dönteni arról a beadványról, amelyben a voksolás elhalasztását kérték – jelentette be szerdán a központi választási bizottság jogásza az egyik tévében.

Orosz tüntetések Navalnij indulásáért

Oroszország-szerte megmozdulásokra került sor azért, hogy a hatóságok engedélyezzék Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki vezető indulását a jövő évi elnökválasztáson.

Új elnököt választ keddi közgyűlésén az MMA

Új elnököt választ a második ciklusa befejeztével leköszönő Fekete György helyére október 10-i, keddi tisztújító közgyűlésén a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a Pesti Vigadóban – közölte a köztestület az MTI-vel.

Negyedszer is nekiveselkednek az úszók

Bár elnök(ön)jelölt bőséggel akad, borítékolható, hogy a számos oldalról támogatott Wladár Sándor, a moszkvai olimpia hátúszóbajnoka lesz a befutó.

Az ország történetében először női elnöke lesz Szingapúrnak

Az ország történetében először női elnöke lesz Szingapúrnak: a helyi választási bizottság hétfőn bejelentette, hogy egyedül Halmiah Yacob jelöltsége felelt meg a szeptember 23-án megtartandó elnökválasztáson való indulás feltételeinek.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!