2017. október 19., csütörtök, Nándor napja

Címke: életmód

3 cikk 1/1 oldal

Legélhetőbb városok listája: ausztrál metropolisz az élen

Továbbra is Melbourne a világ legélhetőbb helye londoni elemzők szerint. Az ausztrál város sorozatban a hetedik alkalommal végzett az Economist Intelligence Unit (EIU) szerdán ismertetett listájának élén, ezzel megelőzte Vancouvert, amely eddig hatszor szerepelt a rangsor élén. Budapest a harminchatodik.

Hét évvel meghosszabbítja az életet az egészséges életmód

Hét évvel meghosszabbítja az életet az egészséges életmód: az egészségesen élők ötvenéves korukban statisztikailag hét évvel hosszabb életre számíthatnak, mint a lakosság átlaga – derült ki egy amerikai adatokon alapuló kutatásból.

A krízisközpontok valódi megoldást nyújthatnak

Magyarországon a családok 41–60 százalékában fordul elő kapcsolati erőszak – legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet készített több mint 12 ezer nő megkérdezésével. A rendőrség csak a válaszadók majdnem egyharmada szerint nyújthat valódi segítséget az áldozatoknak az ilyen szituációban. Jellemzően a fiatalok bíznak jobban a rendőri beavatkozás eredményességében, az idősebb korosztályhoz tartozók a krízisközpontok szerepét hangsúlyozzák.

3 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!