2017. február 28., kedd, Elemér napja

Címke: együttműködés

39 cikk 1/4 oldal

Szlovák külügyminiszter: nem „EU-ellenes” csoportosulás a V4

A visegrádi négyek egy olyan országcsoport, amely minden tagja számára hasznos és jó. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a V4-eket ne tartsák olyan csoportnak, amely az Európai Unióval szemben határozza meg magát – jelentette ki Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter abban az interjúban, amelyet szombaton hozott nyilvánosságra a SITA szlovák kereskedelmi hírügynökség.

A kommunistákkal kokettálna a cseh kormányfő

Bohuslav Sobotka cseh kormányfő szerint már túlhaladta az idő az általa vezetett szociáldemokrata párt 22 ével ezelőtti döntését, amely tiltja a kormányalakítást a kommunistákkal, és nem jelentene gondot egy szociáldemokrata-kommunista kormánykoalíció létrejötte az őszi parlamenti választások után.

Finnország 20 százalékkal növeli katonái számát

A semleges Finnország bejelentette csütörtökön, hogy mintegy 20 százalékkal, 280 ezer főre tervezi növelni a fegyveres erői létszámát és többet költ rájuk a térségben tapasztalható feszültség miatt.

Megállapodást kötött Hévíz és a szentpétervári orvosi egyetem

Az orvosképzésben és a gyógyászatban szerzett tapasztalatok átadását, illetve közös kutatási projektek indítását is szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet Hévíz önkormányzata és a szentpétervári állami orvosi egyetem képviselője kötött csütörtökön Hévízen.

Irán felé nyitnak a magyar vállalatok

Megállapodás született arról is, hogy az iráni importengedélyezési hatóságok külön figyelmet szentelnek magyar termékeknek és technológiáknak.

Vlagyimir Putyin kora délután érkezik hazánkba

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi tájékoztatása szerint a látogatáson gazdasági, energetikai és kulturális kérdésekről lesz szó.ga

39 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!