2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja

Címke: Egyiptom

35 cikk 1/4 oldal

Mike Pence: az USA támogatna egy izraeli-palesztin kétállami megoldást

Az Egyesült Államok támogatná a kétállami megoldást az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére, amennyiben a felek ebben állapodnának meg – mondta szombaton Mike Pence amerikai alelnök kairói látogatásán Abdel-Fattah asz-Szíszi egyiptomi államfőnek.

Kormányátalakítást hajtottak végre Egyiptomban

Jóváhagyta vasárnap az egyiptomi parlament a kormány kisebb átalakítását: négy új minisztert neveztek ki a kulturális, az idegenforgalmi, a helyi fejlesztési és a beruházási tárca élére két hónappal az elnökválasztás előtt.

Több száz embert ítéltek el Egyiptomban a 2013-as tüntetésekkel összefüggésben

A kairói büntetőbíróság 262 embert ítélt kedden három és huszonöt év közötti börtönbüntetésre a Mohamed Murszi volt egyiptomi elnök 2013-as elmozdítását követően kirobbant tüntetéseken való részvétel és a tiltakozásokat kísérő erőszakcselekmények miatt – jelentette a MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség.

A Liverpool támadója lett Afrika legjobbja

Mohamed Szalah-t választották meg Afrika legjobb labdarúgójának 2017-ben, az ünnepélyes díjkiosztót csütörtökön Accrában rendezték meg.

Beszkennelt múmiák

Az egyiptomi múmiák pólyázásánál papiruszt is alkalmaztak. A papiruszra írtakból az egyiptomi hétköznapok valóságát is megismerheti az utókor.

Három évi börtönre ítélték a volt egyiptomi elnököt

A bíróság megsértéséért három évi börtönbüntetésre ítélték Mohammed Murszi volt egyiptomi elnököt, akit 2013-ban távolítottak el a hatalomból, azóta különböző vádakkal többször bíróság elé állítottak, és összesen több évtizednyi börtönbüntetésre ítéltek – jelentette szombaton az állami tévé.

35 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!