2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja

Címke: Egyiptom

34 cikk 1/4 oldal

Ferenc pápa misét tartott egyiptomi látogatásának második napján

Az egyiptomi látogatáson tartózkodó Ferenc pápa misét mutatott be a légierő kairói stadionjában, arra szólítva fel a muzulmán vezetőket, hogy fogjanak össze a vallási erőszak ellen, amellyel az iszlamista fegyveresek meg akarnak szabadulni a Közel-Keleten élő tősgyökeres keresztény közösségektől.

Egyiptomba érkezett Ferenc pápa

Kétnapos látogatásra érkezett Egyiptomba pénteken Ferenc pápa a keresztény és a muzulmán vallás közötti párbeszéd jegyében.

Ferenc pápa: a béke hírnökeként megyek Egyiptomba

A muzulmán és a keresztény közösségekhez intézett videóüzenettel köszöntötte Egyiptom lakosságát Ferenc pápa az észak-afrikai országban pénteken és szombaton esedékes látogatása előtt. A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a béke hírnökeként kíván Egyiptomba látogatni.

Vatikán: Ferenc pápa nem páncélozott autót használ Egyiptomban

Zárt gépjárművel közlekedik majd Ferenc pápa Egyiptomban, de nem használ páncélozott autót – derül ki a Vatikán hétfői tájékoztatásából, amely a katolikus egyházfő április 28. és 29. közötti látogatásának programját is tartalmazza.

Rendőrökre támadt az Iszlám Állam Egyiptomban

Fegyveresek támadtak egy ellenőrző pontra kedden az egyiptomi Szent Katalin-kolostor közelében, megölve egy rendőrt, négy másikat pedig megsebesítve – közölte az ország egészségügyi minisztériuma. A merényletért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalt felelősséget az általa működtetett Amaq hírportál útján.

Kopt keresztények a terror célkeresztjében

Nem igazán divatos a XXI. században keresztényüldözésről beszélni, holott a vallási okokból a világban megölt öt áldozatból négy keresztény.

Huntington kontra tőzsdemogul

Európa ugyan újabban programosan el kívánja vagdosni két évezreden át éltető keresztény gyökereit, ám a muszlim fundamentalisták erről a friss fejleményről nem értesültek.

Szükségállapotot hirdettek

Az egyiptomi elnök bekeményít a terroristákkal szemben, ám sokakban rossz emlékeket ébreszt a hadsereg mozgósítása.

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!