2017. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: Egészségügy

72 cikk 1/8 oldal

Jóval több a szervdonor

Magyarországon rendkívül jól működik a szervkoordináció, tavaly már több mint 500 ilyen műtétet hajtottak végre – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár.

Egyre alacsonyabb a csecsemőhalandóság

Az a cél, hogy az újszülöttek és a csecsemők kérdése nemzeti, egészségstratégiai ügy legyen és az újszülöttek védelme kormányzati céllá, programmá váljon.

Jelentős eredményt produkált a magyar egészségügy

Minden korábbinál alacsonyabb szintű a csecsemőhalandóság Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly 3,9 ezrelék volt ez a mutató, ami igen jelentős eredmény. A szakemberek szerint e jó mutató megtartása és esetleges javítása a cél egy nemzeti stratégia mentén – hangzott el a témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Vitatják a non-doktori rendszer hatékonyságát

A kórházszövetség elnökhelyettese szerint nem szabad elítélni ezt a kezdeményezést, mielőtt megláthatnánk, milyen rövid és hosszú távú hatása lesz a magyar egészségügyre.

Mindenkit meglepett az orvoskamara lépése

Egyesek szerint azzal, hogy Éger István az orvosok további fizetésemelésért a kormányfőhöz fordult, csak az adatszolgáltatási botrányról terelné el a figyelmet.

Válaszféle Kiss Tibornak II.

A Kiss Tiborok akkor nem értek rá, mert nem voltak maguknál, annyira szétszívták az eleve beteg agyukat. A fekete ruhás nővér is kussolt, nyilván mindennel meg volt elégedve.

Formaruhát kaphatnak az egészségügyiek

A Kamara felhívást tett közzé honlapján, egy kérdőívvel együtt, amelynek célja felmérni, hogy a szakdolgozók milyen típusú, stílusú formaruhákat preferálnának.

Kuruzslók, sarlatánok kíméljenek!

Idehaza a Gazdasági Versenyhivatal a legaktívabb a csalók lefülelésében, de hatásköre csupán arra terjed ki, hogy a delikvens cég a megfelelő módon promotálja-e termékét.

72 cikk 1/8 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!