2017. augusztus 18., péntek, Ilona napja

Címke: Edouard Philippe

8 cikk 1/1 oldal

Jelentősen csökkent Macron népszerűsége

Jelentősen csökkent Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége júliusban: 54 százalékos volt, 10 százalékponttal kevesebb, mint az előző hónapban a Journal du Dimanche című francia hetilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

Párizs javítja a migráció kezelését

A francia kormány javítani kívánja a menedékkérők helyzetét, s felgyorsítaná azok kiutasítását, akik nem jogosultak menekültstátusra.

Nagy arányban bizalmat szavazott a francia nemzetgyűlés az új kormánynak

Nagyarányú bizalmat kapott kedden az új francia kormány a nemzetgyűlésben, miután Édouard Philippe miniszterelnök egyórás beszédében bemutatta gazdasági és társadalmi reformprogramját, amelyben vállalkozásbarát intézkedéseket és az állami kiadások lefaragását ígérte.

Földcsuszamlás a francia politikában

A Macron-korszak első válságáról írt a szerdai francia sajtó annak kap­csán, hogy a korrupciógyanú nyomán a centrista Modem miniszterei kiválnak a Philippe-kormányból.

Máris bajba került Macron kormánya

A francia államfő felkérte a folytatásra Édouard Philippe miniszterelnököt, de egyes kormánytagok jelezték, nem kívánnak részt venni a leendő kabinet munkájában.

Macron megbízta a miniszterelnökét egy új kormány megalakításával

Emmanuel Macron francia államfő hétfő este ismét kinevezte Edouard Philippe-et miniszterelnöknek, miután a köztársasági hagyományoknak megfelelően a kormányfő benyújtotta lemondását a nemzetgyűlési választásokat követően – közölte a francia elnöki hivatal.

Francia kormányszóvivő: csak technikai átalakítás várható a kabinetben

Az Édouard Philippe által vezetett francia kormány hétfőn benyújtja lemondását, de a következő napokban csak „kisebb technikai átalakítás” várható a kormányzatban, a miniszterelnök és a miniszterek személye nem változik – jelezte Christophe Castaner kormányszóvivő egy nappal azután, hogy Emmanuel Macron francia elnök centrista pártja megszerezte az abszolút többséget a nemzetgyűlésben.

8 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!