2017. október 23., hétfő, Gyöngyi napja

Címke: Edouard Philippe

4 cikk 1/1 oldal

A francia miniszterelnök nem csatlakozik a kormánypárthoz

Edouard Philippe francia miniszterelnök, akit várhatóan a héten kizár soraiból az általa alapított Köztársaságiak jobbközép párt, nem kíván csatlakozni az Emmanuel Macron államfő által alapított Köztársaság lendületben nevű kormánypárthoz.

Nem enged a munkajogi reformból a francia kormány

A francia kormány figyel a munkajogi reform elleni tiltakozásra, de nem vonja vissza a tervezett intézkedéseket – mondta szerdán Edouard Philippe miniszterelnök a kormánnyal szembeni előző napi, első jelentősebb szakszervezeti megmozdulást követően.

Tovább csökkent Emmanuel Macron népszerűsége

Ismét jelentősen csökkent Emmanuel Macron francia államfő népszerűsége, augusztusban már csak a franciák 40 százaléka volt elégedett a tevékenységével, ami egy hónap alatt újabb 14 százalékpontos csökkentést jelent a júliusi 10 pontos esést követően – derül ki az Ipsos közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet a Le Journal du Dimanche című hetilap ismertetett vasárnap.

Jelentősen csökkent Macron népszerűsége

Jelentősen csökkent Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége júliusban: 54 százalékos volt, 10 százalékponttal kevesebb, mint az előző hónapban a Journal du Dimanche című francia hetilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

4 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!