2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja

Címke: dzsihádisták

70 cikk 1/7 oldal

A dzsihadisták 12 foglyukkal végeztek Palmürában

Tizenkét embert gyilkoltak meg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosai a Szíria középső részén fekvő Palmürában, a foglyok némelyikét agyonlőtték, másokat lefejeztek. A vérengzések egy része a romváros római kori amfiteátrumában történt – jelentette csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet és egy másik aktivistahálózat, a Palmyra Monitor.

Az Iszlám Állam jelentős támadást indított Deir-ez-Zórban

Az elmúlt hónapok leghevesebb támadását indította az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szombaton a kelet-szíriai Deir-ez-Zór városának kormányerők kezén lévő részei ellen – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet.

Az Iszlám Állam állásait támadhatták Moszulban, vegyi fegyvereket találtak

Legalább harminc moszuli civil vesztette életét a héten a dzsihadisták kezén lévő kerületek ellen végrehajtott légicsapásokban – mondták el péntek este helyi lakosok, a hadműveleteiket folytató iraki különleges egységek pedig arról számoltak be, hogy a moszuli egyetem területén fegyverek előállításához használt vegyszereket találtak.

Isztambuli merénylet: két kínai ujgurt fogtak el

Egy török bíróság letartóztatásba helyezett két kínai állampolgárságú ujgurt pénteken a szilveszteri isztambuli merénylettel összefüggésben – közölte a helyi sajtó.

Kamionos dzsihád: az új hétköznapok

Mindenről szó van, csak a terror valódi okairól és elősegítőiről nem: három szempont azonban rögtön szemet szúr minden józan megfigyelőnek.

70 cikk 1/7 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!