2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja

Címke: dzsihádisták

95 cikk 1/10 oldal

Az Iszlám Állam vezetőire mért légicsapást az iraki légierő

Az Iszlám Állam vezetőségének legalább 13 tagjával végzett az iraki légierő által végrehajtott légicsapás, melynek célpontja egy ház volt az ország nyugati felében, ahol állítólag Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorszervezet vezetője tanácskozott parancsnokaival – közölte hétfőn az iraki hadsereg.

28 év börtönt kapott egy dzsihadista gyilkos

Egy Szíriában elkövetett gyilkosság miatt huszonnyolc év börtönbüntetésre ítéltek egy dzsihadistát hétfőn Belgiumban; sajtóhírek szerint ez az első alkalom, hogy visszatérése után Belgiumban olyan bűncselekményért ítélnek el egy külföldi terroristát, amelyet a hazájától távol követett el.

Hétszáz dzsihadista tűnt el a hatóságok szeme elől

A marokkói hatóságok szeme elől eltűnt mintegy hétszáz szélsőséges iszlamista, aki Szíriában és Irakban az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai közé lépett, és menekülőben van azóta, hogy a terroristák elleni nemzetközi koalíció fellépett a szervezet ellen.

Több dzsihadistával végeztek NATO-drónok Afganisztánban

A NATO drónjai végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 11 tagjával, köztük két magas rangú parancsnokkal a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban – mondta el egy afgán tisztségviselő csütörtökön.

95 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!