2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja

Címke: dzsihádisták

110 cikk 1/11 oldal

Elfoglalt egy romvárost egy iraki milícia

A bagdadi kormányzattal szövetséges egyik fegyveres csoport szerdán bejelentette, hogy elfoglalta az észak-iraki Moszultól 110 kilométerre délnyugatra fekvő mintegy 2000 éves Hatra romvárosának területét.

Barcelonában dzsihadistákat vettek őrizetbe

Őrizetbe vettek a katalán rendőrök kilenc feltételezett dzsihadistát kedd hajnalban Barcelonában, közülük négyről azt gyanítják, hogy kapcsolatban állhattak a tavalyi márciusi brüsszeli robbantások elkövetőivel.

Feltételezett dzsihadistákat vettek őrizetbe Marokkóban

Három férfit vettek őrizetbe pénteken a marokkói hatóságok az ország északi részén fekvő Tetuán városában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban álltak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

A kenyai hadsereg lecsapott a al-Shabaab táborára

A kenyai hadsereg legalább 52 dzsihadistával végzett az al-Shabaab nevű szomáliai terrorszervezet egyik tábora ellen intézett támadásban Szomália déli részén – közölte Joseph Owuoth ezredes, a kenyai hadsereg szóvivője.

Párizsi merénylet: egy gyanúsított tisztázta magát

Az észak-belgiumi Antwerpen rendőrségén jelentkezett és tisztázta magát az a férfi, aki ellen a csütörtökön Párizsban elkövetett merénylettel összefüggésben adtak ki körözést – közölte a helyi ügyészség.

Végeztek az Iszlám Állam egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével

Az iraki szövetségi rendőrség alakulatai a Moszul nyugati részében végrehajtott támadásuk során végeztek az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik vezető vegyifegyver-szakértőjével – jelentette be csütörtökön Raid Saker Dzsavdat országos rendőrfőkapitány.

110 cikk 1/11 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!