2017. január 20., péntek, Fábián, Sebestyén napja

Címke: duna

10 cikk 1/1 oldal

Újabb jégtörő hajókat küld Magyarország Szerbiába

Újabb jégtörő hajókat küld Magyarország Szerbiába – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel. Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője a magyar jégtörő flotta legnagyobb hajóját, a Széchenyit is Bajára rendelte, ez szerda délelőtt fél 10-kor el is indult a fővárosból.

Magyarországról két jégtörő hajó megy Szerbiába

Óriási károkat okoztak a Dunán úszó jégtáblák Szerbiában, a jég megrongálta a kikötött hajókat és az úszó kávézókat, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörő hajót küld déli szomszédjához – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.

Helyreállt az áramszolgáltatás Borsodban

Helyreállt az áramszolgáltatás Borsod megyében szombat délután azon a három településen, ahol korábban a téli időjárás miatt nem volt áram – közölte Irlanda Boglárka, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja az MTI-vel. A Dunán mára mérséklődő jégzajlás miatt újraindulhatott Mohácsnál a kompközlekedés.

Jégben állnak a hazai vizek

A Duna és a Dráva kivételével az összes folyó jégben áll – mondta Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője csütörtökön Budapesten.

Csaknem telítettek a menedékhelyek

A Dunán egyre erősödő jégzajlás nyomán teljes hajózási zárlatot rendelt el a fővárosi kormányhivatal.

Teljes hajózási zárlat a Dunán

A Dunán kialakult jégviszonyok miatt teljes hajózási zárlatot rendeltek el kedden délután – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.

A közmédia adói tematikus napot tartanak december 11-én

A közmédia adói tematikus műsorokban mutatják be a romániai választásokat december 11-én – mondta a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerda este az M1 aktuális csatornán.

Hajózárlatot rendeltek el a bajai Duna-hídnál

Egy román lobogó alatt közlekedő tolóhajó nekiütközött hat úgynevezett bárkával kedd reggel a bajai Duna-hídnak, ennek következtében az egyik bárka elsüllyedt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ügyeletes szakértője a híd térségére teljes hajózárlatot rendelt el – tájékoztatta a hatóság az MTI-t.

Bombát találtak a Dunában

A Duna medrében talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest IX. és XI. kerületében, az intézkedés érinti a Déli összekötő vasúti híd vonatforgalmát is – közölte a MÁV.

10 cikk 1/1 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!