2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja

Címke: duna

12 cikk 1/2 oldal

Torlódás a dunai fuvarozásban

Míg máskor az alacsony vízállás, vagy az időjárás okoz gondot, most egyes al-dunai kikötők nem bírják a megnövekedett fuvarozói forgalmat – mondta Szalma Botond egykori Mahart vezető, a Plimsoll Kft. ügyvezető-résztulajdonosa a Világgazdaság megkeresésére.

OVF: már több mint 120 kilométeren másodfokú az árvízi védekezés

Több mint 120 kilométeren már másodfokú, csaknem 600 kilométeren elsőfokú az árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, és további szakaszokon rendeltek el belvízvédelmi készültséget – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

Újból teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Dunán

Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Duna magyarországi szakaszán a kialakult jégviszonyok és a jégelőrejelzés miatt szombattól – olvasható egy, a Budapest Főváros Kormányhivatalának honlapján közzétett hirdetményben.

Újabb jégtörő hajókat küld Magyarország Szerbiába

Újabb jégtörő hajókat küld Magyarország Szerbiába – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel. Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője a magyar jégtörő flotta legnagyobb hajóját, a Széchenyit is Bajára rendelte, ez szerda délelőtt fél 10-kor el is indult a fővárosból.

Magyarországról két jégtörő hajó megy Szerbiába

Óriási károkat okoztak a Dunán úszó jégtáblák Szerbiában, a jég megrongálta a kikötött hajókat és az úszó kávézókat, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörő hajót küld déli szomszédjához – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.

Helyreállt az áramszolgáltatás Borsodban

Helyreállt az áramszolgáltatás Borsod megyében szombat délután azon a három településen, ahol korábban a téli időjárás miatt nem volt áram – közölte Irlanda Boglárka, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja az MTI-vel. A Dunán mára mérséklődő jégzajlás miatt újraindulhatott Mohácsnál a kompközlekedés.

Jégben állnak a hazai vizek

A Duna és a Dráva kivételével az összes folyó jégben áll – mondta Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője csütörtökön Budapesten.

Csaknem telítettek a menedékhelyek

A Dunán egyre erősödő jégzajlás nyomán teljes hajózási zárlatot rendelt el a fővárosi kormányhivatal.

12 cikk 1/2 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!