2017. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja

Címke: diplomácia

98 cikk 1/10 oldal

Észak-koreai válság: rakétavédelmi rendszert telepít Japán

Rakétavédelmi rendszert telepít Japán a legészakibb szigetére, Hokkaidóra, az után, hogy Észak-Korea az elmúlt időszakban ballisztikus-rakétakísérleteket hajtott végre, amelyek során két rakéta is átrepült Japán északi része felett – jelentette be kedden a tokiói védelmi minisztérium.

Az európai integráció felgyorsítását kéri a macedón kormány

Az Európai Unióba vetett bizalom megerősítésére van szükség Macedóniában a szkopjei kormány szerint, ezért a kabinet azt kéri Brüsszeltől, hogy gyorsítsa fel az ország európai integrációját, illetve mutassa meg, milyenek Macedónia perspektívái – jelentette ki Bujar Osmani európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes a Vesti.mk macedón hírportál keddi beszámolója szerint.

Szíriai kontaktcsoport létrehozását javasolja Macron

Összekötő csoport létrehozását javasolta a szíriai válság politikai rendezésére a francia elnök kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában felszólalva.

Trump: a lehető leggyorsabban helyre kell állítani a demokráciát Venezuelában

A lehető leggyorsabban helyre kell állítani a demokráciát Venezuelában – idézték kedden a hírügynökségek Donald Trump amerikai elnököt, aki helyi idő szerint hétfő este több latin-amerikai ország vezetőjével részt vett az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának keretében rendezett vacsorán.

ENSZ-főtitkár: a világ nem rohanhat vakon háborúba Észak-Koreával

A nukleáris konfliktus veszélye nem elvont veszély, „nem szabad vakon háborúba rohannunk” Észak-Koreával – figyelmeztetett António Guterres ENSZ-főtitkár a világszervezet Közgyűlése 72. ülésszakának kedden kezdődött általános vitáján.

Az amerikai külügy mérlegeli a kubai nagykövetség bezárását

Nemrég újranyitott havannai nagykövetségének bezárását mérlegeli az Egyesült Államok a kubai fővárosban szolgáló diplomatáinak rejtélyes megbetegedései miatt – mondta vasárnap New Yorkban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter.

Kurd függetlenség: türelemre inti az ENSZ főtitkára az iraki vezetőket

António Guterres ENSZ-főtitkár arra kérte vasárnap Irak minden vezető politikusát, hogy kezeljék „türelemmel és visszafogottsággal” iraki Kurdisztán esetleges függetlenné válásának kérdését, amelyről szeptember 25-re népszavazást készülnek tartani az észak-iraki térségben.

98 cikk 1/10 oldal

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!